Agenda

divendres  23 febrer 2018
20 h
Presentació del llibre Obres gramaticals, II

dilluns  26 febrer 2018
19 h
XXXII cicle de conferències Les obres mestres del romànic català. Commemoració dels 40 anys de la societat Amics de l’Art Romànic

dimarts  27 febrer 2018
14.15 h
Conferència: «Connectar la tecnologia amb el cos o ser tecnologia? Cyborg!»

dimarts  27 febrer 2018
19 h
Cinc-cents anys de la reforma protestant

dimarts  27 febrer 2018
19 h
Sessió: «Aliments, microbiota i salut», dins el cicle organitzat per les acadèmies Els aliments

dimecres  28 febrer 2018
18 h
Debat: «Una altra vida a la xarxa»

 

dijous  1 març 2018
18.30 h
Homenatge a Xavier Carbó i Maymí

dijous  1 març 2018
9.30 h
IX Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació

divendres  2 març 2018
18 h
Jornada: «És sostenible la nostra alimentació?», dins el cicle organitzat per les acadèmies Els aliments

divendres  2 març 2018
9 hores
Simposi Internacional Josep Palau i Fabre (1917-2008). L’Alquimista


:: Més activitats ::
 
07/05/2012
La Secció Filològica de l’IEC clou l’Any de la Paraula Viva, amb què ha commemorat el seu centenari

El Palau de la Música va acollir el dia 5 de maig l’acte institucional de cloenda de l’Any de la Paraula Viva, amb què s’ha commemorat el centenari de la Secció Filològica de l’IEC. Els dies 8 i 9 de maig se celebraran un seguit d’activitats a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut, que culminaran amb la festa de cloenda de l’Any de la Paraula Viva, que serà el 9 de maig, a les set de la tarda. Els dos dies hi haurà jornada de portes obertes i tothom qui vulgui podrà conèixer de primera mà els projectes que desenvolupa la Secció Filològica, com ara el Diccionari de la llengua catalana, la Gramàtica o l’Atles lingüístic del domini català, entre altres. En aquest enllaç podeu consultar el programa detallat de tots els actes: programa

A més, el dia 8 de maig, a les dotze del migdia, es podrà seguir, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, la retransmissió en directe de l’acte d’investidura d’Aina Moll com a doctora honoris causa de la Universitat Oberta de Catalunya.

El dimecres 9 de maig, a les dotze del migdia, es presentarà l’estudi «El català, al 2011: capacitat d’atracció i llengua de consum als mèdia», elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’IEC a partir de les dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

A les set del vespre, el claustre de l’Institut acollirà la festa de cloenda, que serà conduïda per Màrius Serra i inclourà les actuacions musicals de Miquel Gil, Franca Masu amb Fausto Beccalossi i els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera. Hi intervindran Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Isidor Marí, president de la Secció Filològica; Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i l’escriptor Joan-Lluís Lluís.

L'Any de la Paraula Viva

L’any 2011 van coincidir el centenari de fundació de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i el centenari de la mort de Joan Maragall. Amb aquest motiu, la Secció Filològica, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes, van convocar tota la societat a promoure al llarg del 2011 i fins al maig del 2012 tota mena d’iniciatives que contribuïssin a descobrir i compartir la creativitat i el dinamisme de la llengua catalana, sota el lema «2011, l’any de la paraula viva». En l’acte de cloenda del dia 5 de maig es van presentar diverses iniciatives que s’han dut a terme al llarg dels darrers mesos. L’acte va ser presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de l’IEC, Salvador Giner, i hi va intervenir el president de la Secció Filològica, Isidor Marí. En aquesta celebració també es van lliurar els premis Pompeu Fabra i Robèrt Lafont 2012, que enguany han reconegut Joan Veny, membre de la Secció Filològica, i Paul Preston, membre corresponent de la Secció Històrico-Arqueològica.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Societat Catalana de Terminologia

Terminàlia

 

Joan Veny

Petit atles lingüístic del domini català Volum 6

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència

  • Organització institucional
  • Informació econòmica
  • Personal
  • Premis i ajuts
  • Memòries, publicacions i programes de recerca
  • Serveis