Agenda

divendres  25 maig 2018
10 h
Jornada: Noves perspectives per a l’ensenyament-aprenentatge de la gramàtica: cap a una gramàtica pedagògica

dilluns  28 maig 2018
18 h
Sessió del Seminari Raimon Bonal

dilluns  28 maig 2018
19 h
Conferència: «Etiòpia. Cristianisme pels 13 mesos de l’any. Art i natura»

dimarts  29 maig 2018
10 h
Seminari: «La pedagogia després del maig del 68»

dimarts  29 maig 2018
18.30 h
Presentació del llibre Yi-Fu Tuan. El arte de la geografia

dimecres  30 maig 2018
18.30 h
Discurs d’ingrés de Josep Maria Salrach

dimecres  30 maig 2018
19 h
Seminari: «El Marx d’avui»

dimecres  30 maig 2018
19 h
Conferència: «La vainilla, una orquídia ancestral»

dijous  31 maig 2018
19 h
Homenatge a Josep Miquel Vidal (1939-2013)

dijous  31 maig 2018
9 h
XV Jornada de la SCATERM: «La terminologia de l’esport»


:: Més activitats ::
 
07/05/2012
La Secció Filològica de l’IEC clou l’Any de la Paraula Viva, amb què ha commemorat el seu centenari

El Palau de la Música va acollir el dia 5 de maig l’acte institucional de cloenda de l’Any de la Paraula Viva, amb què s’ha commemorat el centenari de la Secció Filològica de l’IEC. Els dies 8 i 9 de maig se celebraran un seguit d’activitats a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut, que culminaran amb la festa de cloenda de l’Any de la Paraula Viva, que serà el 9 de maig, a les set de la tarda. Els dos dies hi haurà jornada de portes obertes i tothom qui vulgui podrà conèixer de primera mà els projectes que desenvolupa la Secció Filològica, com ara el Diccionari de la llengua catalana, la Gramàtica o l’Atles lingüístic del domini català, entre altres. En aquest enllaç podeu consultar el programa detallat de tots els actes: programa

A més, el dia 8 de maig, a les dotze del migdia, es podrà seguir, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, la retransmissió en directe de l’acte d’investidura d’Aina Moll com a doctora honoris causa de la Universitat Oberta de Catalunya.

El dimecres 9 de maig, a les dotze del migdia, es presentarà l’estudi «El català, al 2011: capacitat d’atracció i llengua de consum als mèdia», elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’IEC a partir de les dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

A les set del vespre, el claustre de l’Institut acollirà la festa de cloenda, que serà conduïda per Màrius Serra i inclourà les actuacions musicals de Miquel Gil, Franca Masu amb Fausto Beccalossi i els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera. Hi intervindran Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Isidor Marí, president de la Secció Filològica; Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i l’escriptor Joan-Lluís Lluís.

L'Any de la Paraula Viva

L’any 2011 van coincidir el centenari de fundació de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i el centenari de la mort de Joan Maragall. Amb aquest motiu, la Secció Filològica, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes, van convocar tota la societat a promoure al llarg del 2011 i fins al maig del 2012 tota mena d’iniciatives que contribuïssin a descobrir i compartir la creativitat i el dinamisme de la llengua catalana, sota el lema «2011, l’any de la paraula viva». En l’acte de cloenda del dia 5 de maig es van presentar diverses iniciatives que s’han dut a terme al llarg dels darrers mesos. L’acte va ser presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de l’IEC, Salvador Giner, i hi va intervenir el president de la Secció Filològica, Isidor Marí. En aquesta celebració també es van lliurar els premis Pompeu Fabra i Robèrt Lafont 2012, que enguany han reconegut Joan Veny, membre de la Secció Filològica, i Paul Preston, membre corresponent de la Secció Històrico-Arqueològica.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Jaume Boada Salom

Les medalles de proclamació de les terres de parla catalana: Catalunya, València i Balears (1724-1843)

 

Xavier Barral i Altet

Els Banys «Àrabs» de Girona

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència