Número 260
setembre 2021

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Teresa Jordà, a la inauguració del curs 2021-2022 de la ICEA: «Catalunya necessita emprendre el camí de la revolució verda»

El passat 16 de setembre va tenir lloc la inauguració del curs 2021-2022 de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Àngel Messeguer, secretari general de l’IEC, i Jordi Sala, president de la ICEA, van ser els encarregats d’obrir l’acte, que va tenir lloc a la Sala Prat de la Riba de l’Institut.

Messeguer va iniciar els parlaments i va assegurar que l’IEC «com a institució que es deu a un servei públic té l’obligació de difondre el coneixement, de projectar a la societat tot el que som capaços de fer; la contribució de les vint-i-vuit societats filials de l’IEC és coneixement que cal difondre».

Jordi Sala, per la seva banda, va fer un repàs de què és la Institució Catalana d’Estudis Agraris i va donar la paraula a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, que va parlar sobre la nova conselleria i va afirmar que «s’obre una ruta d’esperança amb la creació d’aquest nou departament i amb el compromís ferm de tirar endavant aquestes polítiques. Fa deu anys es parlava de la lluita contra el canvi climàtic. Ara el canvi climàtic ja ens ha guanyat. Ara estem disposats de manera ferma a fer polítiques per a adaptar-nos-hi i per a mitigar-lo». 

Així mateix, Jordà va voler incidir en el fet que «Catalunya necessita emprendre el camí de la revolució verda. Però ho ha de fer de manera creïble. I això només es pot fer fent política i cal que aquesta sigui valenta. I ho ha de fer juntament amb els sectors ambientalista i agroalimentari. La compatibilitat de tots dos és ingent. És l’hora de cooperar, doncs, i no de competir».

La consellera també va afirmar que la crisi ecològica en què ens trobem és profunda i greu. «No tenim temps per perdre. El repte és global i també ho ha de ser la resposta. I és per això que la transició ecològica té un rol indiscutible i essencial com a resposta a la greu crisi global». I va acabar la seva intervenció incidint en la importància de dos grans principis: la sostenibilitat i la cogovernança. «Els reptes només els assolirem teixint complicitats.» 

Després de la intervenció de Teresa Jordà va ser el torn de les conferències «Producció agrària i medi ambient: el paper de la biotecnologia», de José Miguel Mulet, catedràtic de biotecnologia de la Universitat Politècnica de València, i «Tecnologia i dades obertes per a una agricultura més eficient i respectuosa amb el medi ambient», a càrrec d’Ignasi Servià, enginyer agrònom.

Notícies

* Teresa Cabré pren possessió de la Presidència de l'IEC

* Teresa Cabré: «L'IEC és un pilar de la identitat catalana, per això actuarem amb sentit de servei, independència i lleialtat al país»

* El nou Equip de Govern de l'IEC celebra el primer Ple

* La Societat Catalana d'Economia inicia el curs amb l'exposició «Dones economistes» i una conferència de Joan Tugores

* Els Premis Crítica Serra d'Or reconeixen tres treballs vinculats a l'IEC

* La 6a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2020

* L'IEC, present a la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català

* L'enginyer Ramon Sans proposa un pacte territorial per les energies renovables

* El concert «Villancets, tons, cantata i sarsuela, del segle XVII al XVIII a Catalunya» clou el cicle Música al claustre de l'IEC

* La consellera Geis destaca el paper de la sociologia en situacions de crisi, durant la inauguració del Congrés de l'European Sociological Association

* Teresa Jordà, a la inauguració del curs 2021-2022 de la ICEA: «Catalunya necessita emprendre el camí de la revolució verda»


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa