Número 260
setembre 2021

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L'IEC, present a la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català

«El sector del llibre en català viu en crisi permanent tot i el creixement petit però sostingut dels darrers anys», va recordar Joan Carles Girbés, president de la Setmana del Llibre en Català, el passat 10 de setembre durant la inauguració de la 39a edició d’aquest esdeveniment, que es va celebrar al moll de la Fusta de Barcelona. 

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va participar en la Setmana del Llibre en Català amb un estand (el número 47) que va compartir amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat. En l’estand es van poder trobar les novetats editorials de l’IEC, com Natura, ús o abús? (2018-2019), La nova geografia de la Catalunya postcovid o la semblança biogràfica de Joan Solà i Cortassa.

Durant l’acte d’inauguració, Joan Sala, president d’Editors.cat, va afirmar que «tenim diversitat, qualitat, producció i bones traduccions», però «l’univers de lectors en català és petit: tenim un baix percentatge de gent lectora». Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va manifestar que «lluitarem per aquest 2 % cultural dels pressupostos» i Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, va afirmar que «el sector del llibre necessita més escalf, suport i recursos».

L’escriptora Maria Barbal va fer la cloenda de la inauguració de la Setmana, que es va poder visitar fins al 19 de setembre.

Notícies

* Teresa Cabré pren possessió de la Presidència de l'IEC

* Teresa Cabré: «L'IEC és un pilar de la identitat catalana, per això actuarem amb sentit de servei, independència i lleialtat al país»

* El nou Equip de Govern de l'IEC celebra el primer Ple

* La Societat Catalana d'Economia inicia el curs amb l'exposició «Dones economistes» i una conferència de Joan Tugores

* Els Premis Crítica Serra d'Or reconeixen tres treballs vinculats a l'IEC

* La 6a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2020

* L'IEC, present a la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català

* L'enginyer Ramon Sans proposa un pacte territorial per les energies renovables

* El concert «Villancets, tons, cantata i sarsuela, del segle XVII al XVIII a Catalunya» clou el cicle Música al claustre de l'IEC

* La consellera Geis destaca el paper de la sociologia en situacions de crisi, durant la inauguració del Congrés de l'European Sociological Association

* Teresa Jordà, a la inauguració del curs 2021-2022 de la ICEA: «Catalunya necessita emprendre el camí de la revolució verda»


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa