TaulerConcurs de microrelats al Twitter

L’IEC celebra el Dia Internacional de la Traducció

Enllaços recomanats

 

Concurs de microrelats al Twitter


En commemoració del centenari de la Secció Filològica de l’IEC, i en el marc de l’Any de la Paraula Viva, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Ramon Llull han organitzat un concurs de microrelats al Twitter, adreçat a estudiants de català a l’exterior. El concurs començarà el 3 d’octubre i finalitzarà el 30 de novembre.

Per a participar-hi, s’ha d’enviar un microrelat (l’extensió màxima és de cent-quaranta caràcters) en català, amb la menció @IRLlull i l’etiqueta #paraulaviva. Cada setmana s’escolliran els microrelats finalistes i es penjaran a la pàgina del concurs al Facebook, des d’on es podran votar. El premi és una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana.

Més informació a l’adreça: http://www.llull.cat/_cat/_microrelats/index_microrelats.shtml 

L’IEC celebra el Dia Internacional de la Traducció

L’Institut se suma a la celebració del Dia Internacional de la Traducció. A partir de les dotze del migdia del divendres 30 de setembre, diversos membres i col·laboradors de l’Institut oferiran lectures d’entre cinc i deu minuts de durada de textos que hagin traduït. L’acte se celebrarà al jardí Mercè Rodoreda.

L’objectiu d’aquestes lectures és reivindicar més visibilitat per a la tasca dels traductors, un col·lectiu poc reconegut però que ens fa possible llegir un clàssic o un premi Nobel escrit originàriament en una llengua que no coneixem. L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) és qui coordina els actes que se celebraran al llarg del dia.

L’acte, que és obert al públic, s’emmarca dins l’Any de la paraula viva.

 

ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCATweb de l'IECweb de l'IEC
s