Número 243
gener 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC participa en la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica

El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, i la presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l'IEC, Jordina Belmonte, van participar el 17 de gener en la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica, organitzada pel Govern de la Generalitat de Catalunya al Teatre Nacional de Catalunya. 

La Cimera havia e ser el primer pas per a acordar un full de ruta, a curt i mitjà termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó també de tots els agents implicats.

La trobada es va produir després d’una sèrie de reunions que l’executiu ha tingut amb representants dels diversos actors implicats, entre els quals hi ha la Institució Catalana d’Història Natural. La seva presidenta va valorar «molt positivament totes aquelles iniciatives que han de fer possible la conservació i la recuperació de la biodiversitat». Així mateix, va afegir que «com més informació es generi i es difongui sobre com ser respectuosos amb el planeta i amb l’univers, més persones en prendran consciència i millor vida arribarem a tenir els éssers vius i el medi en què estem inclosos». Finalment, va apuntar que «tothom pot fer accions que ajudin a millorar el clima; tothom hi està implicat».

El Govern va incloure en aquest fòrum diversos sectors econòmics i socials, com ara el financer i d’assegurances; habitatge, construcció, infraestructures i urbanisme; universitats, ensenyament i recerca; turisme, indústria química i aigua; ports i aeroports; riscos i adaptació als riscos; agricultura, alimentació i aigua; automoció i mobilitat; moviments juvenils d’acció climàtica; tercer sector ambiental, i propietat i gestió de mitjans de comunicació.

La Cimera va ser una de les mesures que va aprovar l’executiu català el passat mes de setembre per afrontar a l’emergència climàtica.
 

Notícies

* Es presenta CATCAR, un projecte transfronterer liderat per l’IEC que posarà a l’abast de tothom la història de la Catalunya carolíngia

* L’IEC acull la I Jornada sobre Corpus Orals del Català: «Ciència, lingüística i tecnologia»

* L’IEC participa en la primera Cimera Catalana d’Acció Climàtica

* L’Institut d’Estudis Catalans incorpora dos nous membres a la Secció de Ciències Biològiques

* La Institució Catalana d’Història Natural crea el Premi Torras-Foulon per fomentar la investigació de sistemes naturals als Països Catalans

* El cicle Dijous de ciència de l’IEC comença amb una conferència sobre la influència de la globalització en el món universitari

* La Secció de Ciències Biològiques de l’IEC ofereix la conferència L’edició genòmica en plantes

* La fragilitat del català centra una taula rodona a l’IEC

* David Serrano: «Belfast és una ciutat físicament dividida entre catòlics i protestants, fins i tot hi ha alguns murs que separen els barris»

* Les matemàtiques són presents en el 6 % de l’ocupació total de l’economia espanyola

* La lluita contra la pobresa amb rigor científic centra la conferència de Monica Martinez-Bravo a l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa