Tauler


El portal Meridià estrena una nova interfície de consulta

Exposició sobre el món agrari a les terres de llengua catalana

Enllaços recomanats


ConvocatòriesEl portal Meridià estrena una nova interfície de consulta

 
 
Mapa de despesa en innovació
Meridià

El portal web Meridià, que l’Observatori de la Recerca de l’IEC va posar en marxa l’any 2008, disposa ara d’una nova interfície gràfica que permet consultar alguns informes estadístics en forma de taules, gràfics i mapes. Aquestes representacions aporten una nova perspectiva visual i geogràfica a l’accés actual, que ja es podia consultar per períodes temporals, dimensions i indicadors. A tall d’exemple, es poden consultar el mapa de despesa interna en R+D per comunitats autònomes (1996-2009, en milions d’euros) o el mapa de despesa en innovació per comunitats autònomes (1998-2009, en milions d’euros), que és el que apareix en la imatge.

Meridià es va crear amb l’objectiu d’impulsar i difondre les activitats científiques i tecnològiques dels territoris de llengua i cultura catalanes. En els propers mesos, l’equip de l’Observatori de la Recerca crearà noves representacions de la informació disponible en la base de dades.

Exposició sobre el món agrari a les terres de llengua catalana

 
Imatge de l'exposició
CCEPC

Del 2 al 30 de març, es pot visitar al Palau Robert de Barcelona l’exposició «El món agrari a les terres de parla catalana», organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre l’activitat agrària i generar reflexió, debat i relació entre el sector agrari i la societat actuals.

L’exposició forma part d’un projecte de recerca fotogràfica en el territori que ha obtingut un resultat de quatre mil fotografies, procedents d’uns cent cinquanta fons documentals. La totalitat d’aquestes fotografies, una selecció de les quals es pot veure en aquesta exposició, es recolliran en un banc d’imatges digitalitzades, consultable al repositori públic Memòria Digital de Catalunya des del mateix dia de la inauguració. Posteriorment, l’exposició iniciarà un llarg recorregut per tots els territoris de llengua catalana.

ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT
CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratiu/va per a la Delegació de Castelló.

Més informació
s