Tauler

Cultura destina 28 milions d’euros a la nova xarxa de museus etnològics

Convocatòria d’ajuts de l’European Science Foundation

Cinquè Premi Joan Palau Vera per a treballs de recerca

Enllaços recomanats

Convocatòries
Cultura destina 28 milions d’euros a la nova xarxa de museus etnològics

 
Ceràmica del Marroc Museu Etnològic de Barcelona  

L’anunciada Xarxa de Museus d’Etnologia, prevista en el Pla de Museus des del mes de gener passat, estarà formada inicialment per set museus: el Museu de la Vall d’Aran, el Museu del Montsià, el Museu Etnològic de Barcelona, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu Etnològic del Montseny-La Gabella, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu de la Pesca de Palamós.

L’objectiu és, segons un conveni firmat el 19 de març passat entre el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i els responsables dels museus, establir una xarxa que permeti articular polítiques comunes de millora de la gestió de les col·leccions, millorar els equipaments i desplegar programes de treball conjunt.

D’acord amb aquest conveni, el Departament de Cultura articularà mesures de protecció del patrimoni contingut en els museus que componen la xarxa per mitjà d’ajuts econòmics. En concret, en el període 2008-2010 es destinaran uns 28 milions d’euros en ajuts a museus locals i comarcals catalans. Així mateix, s’ha establert un fons de 150.000 euros per a mantenir aquests equipaments.

 
Convocatòria d’ajuts de l’European Science Foundation

L’European Science Foundation (ESF) convoca ajuts per a donar suport a la celebració, el 2009, de tallers, o exploratory workshops, que reuneixin científics europeus rellevants amb la finalitat d’explorar àrees de recerca emergents o infraestructures de recerca que hagin de ser abordades des del punt de vista de la col·laboració europea. El termini de presentació de propostes es tanca el 29 d’abril de 2008.

La convocatòria és destinada a finançar propostes per a dur a terme tallers relacionats amb alguns dels camps científics següents: ciències biomèdiques, ciències de la vida i mediambientals, ciències físiques i enginyeria, ciències socials, humanitats i infraestructures d’investigació. 

Els sol·licitants han de ser científics d’universitats o instituts d’investigació europeus de països que tinguin agències membres de l’European Science Foundation. Els participants seran escollits d’acord amb la seva excel·lència científica i la seva contribució potencial en l’esdeveniment. La finalitat és obtenir una àmplia participació de tot Europa, així com un balanç geogràfic, d’edat i de gènere. Així mateix, cal involucrar-hi joves investigadors i becaris amb potencial de lideratge.

Més informacióCinquè Premi Joan Palau Vera per a treballs de recerca

La Societat Catalana de Geografia (SCG), filial de l’IEC, convoca el Cinquè Premi Palau Vera per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. L’objectiu d’aquests premis és fomentar l’interès per l’estudi i la recerca de la geografia entre els estudiants.

Hi poden participar tots els alumnes de batxillerat dels països de llengua catalana. Els centres d’ensenyament de batxillerat han de fer una tria entre els treballs dels alumnes i presentar els millors a concurs. Els treballs han de tractar aspectes de qualsevol àmbit temàtic referent a la geografia. La data límit de lliurament dels treballs és el 30 d’abril de 2008.

Un jurat format per membres de la SCG decidirà quin és el treball més elaborat, que serà premiat amb 500 euros i podrà ser publicat a la revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia.ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT
CONVOCATÒRIES


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratiu/va per a la secretaria de les societats filials.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic/a lingüística per a l’Oficina de Gramàtica de la Secció Filològica.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de cap del Servei de Comunicació.

Més informació