Número 209
maig 2016

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Maria Dolors Garcia Ramon, distingida amb el Premi Vautrin-Lud 2016 i l’IGU Lauréat d’Honneur

La geògrafa Maria Dolors Garcia Ramon, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i integrant del seu Consell de Govern, i catedràtica emèrita d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat distingida amb dos importants guardons internacionals: el Vautrin-Lud, conegut com el «Nobel de Geografia», i l’IGU Lauréat d’Honneur, que atorga la Unió Geogràfica Internacional (IGU).

El Premi Vautrin-Lud, que des del 1991 reconeix els investigadors més destacats mundialment en el camp de la geografia, li serà lliurat durant la celebració del Festival Internacional de Geografia, que tindrà lloc a la localitat francesa de Saint-Dié-des Vosges, del 30 de setembre al 2 d’octubre d’enguany.

Pel que fa a l’IGU Lauréat d’Honneur, que reconeix Garcia Ramon per la seva «destacada contribució a la geografia de gènere, així com a la lingüística avançada i la diversitat cultural en la construcció i divulgació del coneixement», li serà lliurat en el 33è Congrés Internacional de Geografia, que tindrà lloc a Pequín entre els dies 21 i 25 d’agost.

Maria Dolors Garcia Ramon ha estat secretària de la comissió Gender and Geography de la Unió Geogràfica Internacional i presidenta de la Societat Catalana de Geografia. Ha publicat treballs sobre agricultura, desenvolupament rural i història contextual de la disciplina geogràfica. És investigadora de l’Institut Interuniversitari de Dones i Gènere. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2003) i el Jan Monk Award, guardó atorgat per l’Associació de Geògrafs Americans (2008).

Notícies

* Joan-Ramon Laporte: «És obligatori revisar críticament els objectius de les activitats dirigides a promoure un ús saludable i segur dels medicaments»

* L’IEC i la FESOCA refermen el compromís de treballar plegats per la llengua de signes catalana

* Vicenç Biete, homenatjat per la Societat Catalana de Geografia i la Societat d’Onomàstica

* La Comissió Internacional de la Tabula Imperii Romani-Forma Orbis Romani dóna un nou impuls a la innovació i digitalització del projecte

* Manel Esteller rep el Premi Nacional de Recerca

* La proposta de reforma de la façana del Liceu comportaria una «alteració substancial» i «absolutament inapropiada», segons l’IEC

* L’estudi Ramon Llull. Vida i obres, de Pere Villalba, i la novel·la La sega, de Martí Domínguez, guanyadors dels premis Crítica Serra d’Or 2016

* Un cicle commemora a l’IEC el noranta-cinquè aniversari de la Conferència de Barcelona

* Maria Dolors Garcia Ramon, distingida amb el Premi Vautrin-Lud 2016 i l’IGU Lauréat d’Honneur

* Octavi Fullat, Premi Blanquerna d’Educació 2016

* Martina Camiade, nova delegada de la Presidència de l’IEC a la Catalunya del Nord

* L’IEC participa a la Fira dels Idiomes de València

* Les publicacions de l’IEC, a la Fira del Llibre de Varsòvia

* Valentí Feixas, guanyador del Premi Joan Profitós 2016 d’Assaig Pedagògic


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa