Número 209
maig 2016

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Valentí Feixas, guanyador del Premi Joan Profitós 2016 d’Assaig Pedagògic

Feixas ha estat premiat pel treball Ser persona. Vida, pensament i acció pedagògica de Pau López i Castellote (1929-1994), mentre que Maria del Carmen González ha estat reconeguda amb una menció honorífica per l’obra A Psico fem kine.

La Fundació Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, han atorgat aquest dimecres, 11 de maig, el Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic a Valentí Feixas pel treball Ser persona. Vida, pensament i acció pedagògica de Pau López i Castellote (1929-1994). El jurat ha «valorat molt» un text que «recupera una figura significativa de l’educació i de la pedagogia del nostre país». També s’ha concedit una menció honorífica a Maria del Carmen González per l’obra A Psico fem kine, per la seva aportació al món de la psicomotricitat, educació emocional i cinesiologia.

Valentí Feixas Sibila va néixer a Manresa (1959). Casat i pare d’un fill, és expert en organització i innovació educativa. Actualment, és director de projectes d’ensenyament superior del Grup Montcau. També és professor de l’àrea de pedagogia i coordinador del Pla Modular de Postgrau en Innovació Educativa a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL). És doctor en educació per la URL (2015) i llicenciat en ciències físiques per la Universitat de Barcelona (UB) (1989). Inicia la seva tasca professional l’any 1981 en l’àmbit de l’educació del lleure a l’Escola de l’Esplai de Barcelona. L’any 1984 inicia la seva tasca a l’ensenyament reglat com a professor de matemàtiques, informàtica, física i imatge i so a l’Escola Pia de Nostra Senyora-COU Jaume Bofill, on desenvolupa les tasques de coordinador pedagògic de COU i de BUP i on va coincidir precisament amb Pau López.

María del Carmen González André es llicenciada en pedagogia. És professora d’educació infantil i especialista psicomotricista (pràctica Aucouturier). Mexicana de naixement i catalana d’adopció, és impulsora del projecte «Parlem de les nostres emocions a la sala», dins del projecte de Dimensió Interior d’Escola Pia.

L’acte de lliurament s’ha realitzat a l’Institut d’Estudis Catalans i s’hi ha celebrat la conferència «Cal que l’escola canviï? Per què i en què?», a càrrec de la doctora Neus Sanmartí Puig, professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En aquesta edició el jurat ha estat presidit per Joan Mallart, pedagog i vicepresident de la Societat Catalana de Pedagogia. N’han format part, també, Josep Gallifa, degà de la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna de la URL; Elena Venini, professora emèrita de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia a la Universitat Rovira i Virgili (URV); Núria Rajadell, professora de la Facultat de Pedagogia de la UB; Conrad Vilanou, catedràtic de la Facultat de Pedagogia de la UB, i Marian Baqués, pedagog.

El Premi Joan Profitós

El Premi Joan Profitós es va crear fa vint-i-cinc anys per a reconèixer assajos i estudis amb un contingut que giri al voltant de l’acció educativa, sigui una reflexió pedagògica o bé una anàlisi d’aquest àmbit, escrits en llengua catalana. Rep el nom de Joan Profitós (1892-1954), escolapi, parvulista i pedagog, que, a banda de ser un gran promotor de la llengua i la cultura catalanes, és autor de llibres de lectura i de narracions per a infants, i el creador de la Biblioteca Pedagògica de l’Escola Pia de Catalunya.
 

 

 

Notícies

* Joan-Ramon Laporte: «És obligatori revisar críticament els objectius de les activitats dirigides a promoure un ús saludable i segur dels medicaments»

* L’IEC i la FESOCA refermen el compromís de treballar plegats per la llengua de signes catalana

* Vicenç Biete, homenatjat per la Societat Catalana de Geografia i la Societat d’Onomàstica

* La Comissió Internacional de la Tabula Imperii Romani-Forma Orbis Romani dóna un nou impuls a la innovació i digitalització del projecte

* Manel Esteller rep el Premi Nacional de Recerca

* La proposta de reforma de la façana del Liceu comportaria una «alteració substancial» i «absolutament inapropiada», segons l’IEC

* L’estudi Ramon Llull. Vida i obres, de Pere Villalba, i la novel·la La sega, de Martí Domínguez, guanyadors dels premis Crítica Serra d’Or 2016

* Un cicle commemora a l’IEC el noranta-cinquè aniversari de la Conferència de Barcelona

* Maria Dolors Garcia Ramon, distingida amb el Premi Vautrin-Lud 2016 i l’IGU Lauréat d’Honneur

* Octavi Fullat, Premi Blanquerna d’Educació 2016

* Martina Camiade, nova delegada de la Presidència de l’IEC a la Catalunya del Nord

* L’IEC participa a la Fira dels Idiomes de València

* Les publicacions de l’IEC, a la Fira del Llibre de Varsòvia

* Valentí Feixas, guanyador del Premi Joan Profitós 2016 d’Assaig Pedagògic


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa