Tauler

Les propostes editorials de l’IEC per aquest Nadal

La Fundació
puntCAT convoca una beca per a la South Summer School on Internet Governance de Buenos Aires

Enllaços recomanats

Convocatòries




Les propostes editorials de l’IEC per aquest Nadal

 
   
 
   

Com cada any, l’Institut ofereix de cara a les festes de Nadal una selecció de títols que han estat publicats en els darrers mesos i que formen part de l’extens fons editorial de l’acadèmia catalana. Entre les novetats d’enguany hi destaca Fer país, conèixer món: La Cartoteca del Centre Excursionista de Catalunya, una selecció dels més de cinc mil mapes que aplega la Cartoteca del CEC, a càrrec de Rosa Anna Felip; Les cartes portolanes: La representació medieval d’una mar solcada, una obra per a descobrir tot el material produït abans del 1470, que conté una gran quantitat de mapes inèdits, a càrrec de Ramon J. Pujades; els volums I (1907-1942) i II (de 1942 als temps recents) de la Història de l’Institut d’Estudis Catalans, a cura de l’historiador Albert Balcells i escrit conjuntament amb Enric Pujol; o bé els volums I (dels àrabs al Renaixement) i II (del naixement de la ciència moderna a la Il·lustració) de La ciència en la història dels Països Catalans, de Joan Vernet i Ramon Perés.

Per als més joves, hi ha la Petita història de l’Institut d’Estudis Catalans, de Salvador Alegret i Sanromà, que conté les entranyables il·lustracions de Pilarín Bayés; i per a tots aquells que tinguin dubtes, un clàssic: el Diccionari de la llengua catalana (DIEC), una eina de consulta imprescindible a la qual enguany s’hi pot sumar Novetats del diccionari (Diccionari de la llengua catalana, segona edició), que té per objectiu assenyalar totes les diferències que conté aquest diccionari respecte a la primera edició de 1995 amb la finalitat de facilitar-ne la consulta.

Consulta les novetats editorials:






La Fundació puntCAT convoca una beca per a la South Summer School on Internet Governance de Buenos Aires

La Fundació puntCAT atorga una beca per assistir a la South Summer School on Internet Governance que se celebrarà a Buenos Aires del 29 de març a l’1 d’abril de 2009. Amb aquesta beca, puntCAT vol ajudar a capacitar persones que en la seva feina, estudis o treball voluntari necessiten el reforç conceptual i de relacions que aporta el curs. La persona guanyadora de la beca es compromet, a la seva tornada, a divulgar els coneixements adquirits en una conferència pública, a fer una treball de recerca per a puntCAT i a participar en la sessió de planificació estratègica de la Fundació. El termini per enviar les candidatures s’acaba el 14 de gener de 2009.

Per a puntCAT, la governança d’Internet pren cada dia més importància i per això la Fundació creu que és vital tenir persones preparades que participin, investiguin, opinin i influeixin en els diferents àmbits de la Internet Governance. Amb aquest esperit, PuntCAT és membre d’ICANN, en particular del grup de registres genèrics, i participa en el GNSO. També és membre de CENTR (associació europea de dominis territorials), col·labora estretament amb algunes iniciatives sorgides a Amèrica del Sud i dóna suport a ISOC-CAT, el capítol català de la Internet Society.

Consulta les bases de la beca:



ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT




CONVOCATÒRIES


L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, una plaça de tècnic/a per a l’Oficina d’Assessorament
Històric de la Secció Històrico-Arqueològica.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’auxiliar de botiga per al Servei Editorial de la institució.

Més informació