Tauler

La Fundació Puntcat celebra el seu tercer aniversari abaixant els preus

Josep Maria Monfort, nou director general de l’IRTA

Enllaços recomanats

Convocatòries
Puntcat celebra el seu tercer aniversari abaixant els preus

 

La Fundació Puntcat, creada amb la participació, entre altres institucions, de l’IEC, ha celebrat el tercer aniversari de la seva aprovació abaratint els preus. Des de mitjan setembre, aquelles persones que registrin un .cat s’estalviaran un 33 % del preu respecte al que costava abans. De fet, des dels seus inicis, els preu dels dominis s’ha anat rebaixant. Sense anar més lluny, el mes de febrer passat, es va abaratir un 25 %.

A més d’aquest abaratiment general, actualment hi ha diferents promocions per registrar dominis a un preu més econòmic. Les petites i mitjanes empreses i les entitats sense afany de guany, per exemple, poden registrar dominis .cat amb descomptes propers al 70 % fins a finals d’any, gràcies a la campanya Pimestic.cat, de la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

L’única cosa que cal fer per obtenir un .cat és mostrar alguna relació amb la comunitat lingüística i cultural catalana o, més en general, posar en línia continguts significatius en català. En poc més dels dos anys i mig que el .cat porta en funcionament, ja ha superat els trenta mil usuaris.

Premis Blocs Catalunya
L’associació STIC.cat, nascuda també amb l’objectiu de promoure l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit català, ha organitzat la primera edició dels Premis Blocs Catalunya (www.premisblocs.cat). Un total de 556 blocs escrits en llengua catalana participaren en aquesta iniciativa que, segons la presidenta d’Stic.cat, Trina Milán, «demostra el pes específic de la llengua catalana a la xarxa». L’entrega dels premis va tenir lloc el 10 d’octubre a l’Auditori de la ciutat de Girona.

Josep Maria Monfort, nou director general de l’IRTA

 
  Josep Maria Monfort

Josep Maria Monfort és el nou director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). Monfort substitueix Josep Tarragó i Colominas, qui va cessar del seu càrrec a petició pròpia.

Monfort (Barcelona, 1954) és llicenciat en ciències biològiques i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment ocupava el càrrec de director de Tecnologia dels Aliments a l’IRTA de Monells (Girona). Entre altres de les tasques desenvolupades recentment per Monfort, aquest ha estat vicepresident de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), filial de l’IEC; director i coordinador del Centre de Referència en Tecnologia dels Aliments - CeRTA, de la Generalitat de Catalunya, actualment XARTA (Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments); director del Centre de Competència Científic Tecnològic en Productes Transformats de la Carn (CECOC_PTC) del Pla estatal de R+D, i vicepresident del Patronat de la Fundació Privada del Centre de Noves Tecnologies Alimentàries (CENTA).
ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT
CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, una plaça de tècnic/a en recursos digitals.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, una plaça de secretari/ària de gerència.

Més informació

L’Institut d’Estudis Catalans convoca tres places de redactor/a per a col·laborar en l’elaboració de la segona edició del Diccionari manual de la llengua catalana.

Més informació