IEC Llengua - Secció Filològica
 

Serveis lingüístics


CONSULTES LINGÜÍSTIQUES

L'Institut d'Estudis Catalans ofereix un servei d'atenció de consultes lingüístiques per mitjà de l'Oficina d'Estandardització i de l'Oficina d'Onomàstica de la Secció Filològica. A més, també participa en el servei de consultes lingüístiques Optimot.

L'Oficina d'Estandardització s'ocupa d'atendre consultes generals relacionades amb la normativa de la llengua catalana. Si voleu adreçar-hi una consulta, podeu emplenar el formulari corresponent.

L'Oficina d'Onomàstica s'ocupa d'atendre consultes relacionades amb l'onomàstica catalana, principalment sobre antroponímia (els noms propis de persona) i sobre toponímia (els noms propis de lloc). Si voleu adreçar-hi una consulta, podeu emplenar el formulari corresponent.

NORMALITZACIÓ DE NOMS I COGNOMS

L'Institut d'Estudis Catalans, d'acord amb marc legal vigent, és la institució encarregada d'expedir els certificats sobre la forma normativa dels noms i cognoms en llengua catalana al Principat de Catalunya.

Les persones que vulguin inscriure el seu nom en català, adequar la forma escrita del cognom a la normativa vigent de la llengua catalana (Ferrer en lloc de Farré, Basses en lloc de Basas, Vinyals en lloc de Viñals, etc.) o introduir la conjunció i entre els cognoms han de fer la sol·licitud i la tramitació del canvi al Registre Civil corresponent, on els informaran de la documentació que han d'aportar, a més del certificat expedit per l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Si voleu sol·licitar un certificat, podeu emplenar el formulari de certificat de correcció de noms i cognoms corresponent.

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Fundació la Caixa