Número 176
juny 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es lliuren a la UPC els premis de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques, en la qual van participar vint mil alumnes

Martí Oller, estudiant de tercer d’ESO de l’Institut de Puig-reig; Joan Llobera, estudiant de quart d’ESO de l’Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida; Gerard Orriols, estudiant de primer de batxillerat de l’Aula Escola Europea de Barcelona, i Marc Felipe, estudiant de segon de batxillerat de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, són els guanyadors del primer premi de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques. En la prova d’enguany, que es va celebrar el 21 de març, hi van participar prop de vint mil estudiants catalans de secundària i batxillerat. L’acte de lliurament de premis es va celebrar el 16 de maig a l’auditori de l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya.

En l’acte hi van intervenir Irene Rigau, consellera d’Ensenyament de la Generalitat; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Jordi Quer, degà de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya; Salvador Giner, president de l’IEC i Joan de Solà-Morales, president de la Societat Catalana de Matemàtiques de l’IEC.

La Prova Cangur consisteix a resoldre trenta reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. La prova s’ha de resoldre en una hora i quart. Els enunciats els prepara l’associació Kangourou Sans Frontières en una reunió internacional que enguany s’ha celebrat a Xipre. Catalunya hi participa com a nació i, actualment, ocupa, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

Des de la primera edició de la Prova Cangur de Matemàtiques, el 1996, l’organització ha estat a càrrec de la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’IEC, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de les universitats catalanes i altres entitats cíviques. La Prova Cangur 2013 rep subvencions de la Fundació Catalunya - La Pedrera i de la fundació privada Cellex.
 

Notícies

* L’obra completa de Fabra, una eina cabdal per al català

* Joandomènec Ros presenta el seu programa electoral davant del Ple de l’Institut d’Estudis Catalans

* La Secció Filològica de l’IEC es pronuncia sobre les noves disposicions legals relatives a les llengües d’Aragó

* Josep Guitart, membre de l’IEC, elegit vicepresident de la Unió Acadèmica Internacional en representació de l’Institut

* L’IEC i Òmnium inicien un procés de reflexió acadèmica per a aportar propostes per a la Catalunya del futur

* La jornada Bernat Metge, en el sisè centenari de la seva mort, a l’IEC

* L’enginyer químic Joan Grimalt pronuncia el seu discurs d’ingrés com a membre numerari de l’IEC

* Es presenta a la Universitat Jaume I el llibre Comentaris a les lleis civils valencianes

* Es lliuren a la UPC els premis de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques, en la qual van participar vint mil alumnes

* Jaume Casals, membre de l’IEC, nou rector de la Universitat Pompeu Fabra

* Arrels germàniques de la matemàtica contemporània, Premi Crítica Serra d’Or 2013

* Un cicle a València commemora el centenari de la mort d’Alfred Russel Wallace, que va formular la teoria de la selecció natural


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa