Número 176
juny 2013

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Joandomènec Ros presenta el seu programa electoral davant del Ple de l’Institut d’Estudis Catalans

El candidat a president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, va presentar el seu programa electoral al Ple de l’IEC celebrat el 13 de maig. Joandomènec Ros, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona i actual vicepresident en funcions de l’Institut d’Estudis Catalans, encapçala l’única candidatura que opta a la Presidència de l’Institut, amb un equip de govern integrat per Joaquim Agulló i Jaume de Puig, com a vicepresidents, i Romà Escalas, com a secretari general. Ros va presentar una candidatura «possibilista i prudent» i va destacar que «farem allò que podrem fer, amb uns pressupostos minvats, sense afectar gens les activitats fonamentals de la institució, afectant raonablement les activitats secundàries i prescindint de les supèrflues». Segons va recordar el candidat, les funcions essencials de l’Institut són la recerca en tots els camps de la catalanística, la difusió de la ciència i les humanitats i l’assessorament als poders públics.

La promoció de l’Institut d’Estudis Catalans com un centre de recerca dins el sistema CERCA de la Generalitat és una de les propostes de Joandomènec Ros per als propers anys. Concretament, Ros va plantejar la creació de dos centres de recerca, un d’humanitats i un altre de recerca lingüística. Un altre objectiu de la candidatura és potenciar la funció d’assessorament de l’Institut amb l’elaboració d’informes i dictàmens útils per a les administracions.

Pel que fa a la llengua, Ros va destacar que l’Institut d’Estudis Catalans seguirà implicant-se en la defensa del català en tot l’àmbit territorial en què té competències i va afirmar que participarà en la reflexió acadèmica sobre el futur polític del país.

Les eleccions a la Presidència de l’IEC se celebraran en un ple extraordinari el proper 10 de juny i el nou president començarà a actuar l’1 de setembre. El president de l’IEC és elegit pels membres del Ple amb dret a vot i són elegibles tots els membres numeraris i emèrits. El Ple de l’IEC és format per cent vint-i-cinc membres numeraris, setanta emèrits i els presidents de les societats filials. El mandat del càrrec de president de l’Institut té una durada de quatre anys i només pot ser reelegit consecutivament una sola vegada.

Més informació sobre les eleccions en aquest enllaç: http://eleccions2013.espais.iec.cat/
 

Notícies

* L’obra completa de Fabra, una eina cabdal per al català

* Joandomènec Ros presenta el seu programa electoral davant del Ple de l’Institut d’Estudis Catalans

* La Secció Filològica de l’IEC es pronuncia sobre les noves disposicions legals relatives a les llengües d’Aragó

* Josep Guitart, membre de l’IEC, elegit vicepresident de la Unió Acadèmica Internacional en representació de l’Institut

* L’IEC i Òmnium inicien un procés de reflexió acadèmica per a aportar propostes per a la Catalunya del futur

* La jornada Bernat Metge, en el sisè centenari de la seva mort, a l’IEC

* L’enginyer químic Joan Grimalt pronuncia el seu discurs d’ingrés com a membre numerari de l’IEC

* Es presenta a la Universitat Jaume I el llibre Comentaris a les lleis civils valencianes

* Es lliuren a la UPC els premis de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques, en la qual van participar vint mil alumnes

* Jaume Casals, membre de l’IEC, nou rector de la Universitat Pompeu Fabra

* Arrels germàniques de la matemàtica contemporània, Premi Crítica Serra d’Or 2013

* Un cicle a València commemora el centenari de la mort d’Alfred Russel Wallace, que va formular la teoria de la selecció natural


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa