Número 240
octubre 2019

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La Secció Filològica de l’IEC publica en línia la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC)

Ja es pot consultar al web de «Llengua» de l’Institut d’Estudis Catalans la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC). La publicació en línia de la Bibliografia de la GIEC obeeix al compromís expressat en la GIEC de proporcionar una relació representativa de la producció bibliogràfica sobre gramàtica catalana d’ençà de la fixació de la normativa gramatical del català al començament del segle XX fins al 2016, data de la publicació de la GIEC, i mentre aquesta obra no sigui accessible en línia.

Aquesta bibliografia no és pròpiament la llista de referències bibliogràfiques utilitzades en la GIEC i no pretén ser tampoc una relació exhaustiva, crítica i sistemàtica dels estudis existents sobre la matèria. És essencialment un complement documental de la GIEC, que serveix per a contextualitzar aquesta obra normativa en el marc d’aquests estudis. I, alhora, és un instrument que es posa a disposició de tothom que tingui interès a ampliar i aprofundir el coneixement de la llengua o que conreï la recerca i els estudis lingüístics sobre el català.
 
El repertori bibliogràfic presenta prop de 3.500 entrades bibliogràfiques entre les obres referides al català i les obres de referència principals d’altres llengües romàniques, que es presenten en apartats diferents. Així mateix, proporciona la llista de prop de 300 fonts que han servit per a elaborar la part de la bibliografia referida al català.
 
Atès el seu caràcter revisable, es preveu la possibilitat de modificar i actualitzar quan calgui aquesta bibliografia i la de tenir en compte els suggeriments que s’adrecin a l’Oficina de Gramàtica (oficines.gramatica@iec.cat).

Notícies

* Joandomènec Ros: «La sentència del Suprem és indignant perquè demostra que ni els tribunals ni el Govern espanyol no volen entendre les reclamacions justes de Catalunya»

* L’IEC lamenta la mort de Salvador Giner, que en va ser president del 2005 al 2013

* DECLARACIÓ DE L’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS EN RELACIÓ AMB LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM QUE CONDEMNA LA PRESIDENTA DEL PARLAMENT, MEMBRES DEL GOVERN DE CATALUNYA I ELS PRESIDENTS DE DUES ENTITATS SOCIALS

* L’IEC homenatja la figura de Mercè Rodoreda

* La Secció Filològica de l’IEC publica en línia la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC)

* El simposi Teresa Pàmies, política, memòria i literatura porta a l’IEC l’obra i la vida de l’escriptora de Balaguer

* L’IEC, amb les obres completes de Moll i Alcover

* Manel Esteller parla d’epigenètica i envelliment en el seu discurs de presentació com a membre numerari de l’IEC

* Joaquim Bruna parla sobre matemàtica industrial en el seu discurs de presentació com a membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* L’IEC acull la presentació del llibre Filosofia de la tecnologia, de Mario Bunge

* Exposició «La taula periòdica a l’IEC»

* L’IEC acull la conferència «La taula periòdica. Una història complexa i un futur incert»

* L’IEC debat sobre la vigència de les propostes pedagògiques d’Alexandre Galí

* Joan Vallès, membre de l’IEC, ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya com a acadèmic corresponent

* L’IEC reconeix a Franziska Knapp el seu llegat


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa