Número 240
octubre 2019

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Manel Esteller parla d’epigenètica i envelliment en el seu discurs de presentació com a membre numerari de l’IEC

El dilluns 7 d’octubre la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans va acollir el discurs del doctor Manel Esteller com a nou membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans adscrit a la Secció de Ciències Biològiques, titulat Epigenètica i envelliment.

Esteller és doctor especialitzat en genètica molecular del carcinoma de l’endometri (1996). Fou investigador convidat a la Facultat de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia), on centrà la recerca en l’estudi de la genètica molecular del càncer de mama, i investigador postdoctoral i associat a la Facultat de Medicina de la Universitat Johns Hopkins (Baltimore, EUA), on va estudiar la metilació de l’ADN i la relació amb el càncer de mama. Liderà el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del CNIO (2001-2008). 

Actualment és professor de genètica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, professor d’investigació de l’ICREA i director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge. 

Ha rebut un gran nombre de premis, entre els quals destaquen el Premio Carmen y Severo Ochoa de Investigación en Biología Molecular (2009), el Premio Nacional de Genética (2011), el Premio Rei Jaume I (2013), el Premio Severo Ochoa de Investigación Biomédica de la Fundación Ferrer Investigación (2014), el VI Premio Nacional de Oncología de la Fundación Echevarne (2014), la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari de la Generalitat de Catalunya (2015), el Premi Nacional de Recerca 2015, la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’or (2016) i el XXVIII Premi Internacional Catalunya (2016).

Notícies

* Joandomènec Ros: «La sentència del Suprem és indignant perquè demostra que ni els tribunals ni el Govern espanyol no volen entendre les reclamacions justes de Catalunya»

* L’IEC lamenta la mort de Salvador Giner, que en va ser president del 2005 al 2013

* DECLARACIÓ DE L’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS EN RELACIÓ AMB LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM QUE CONDEMNA LA PRESIDENTA DEL PARLAMENT, MEMBRES DEL GOVERN DE CATALUNYA I ELS PRESIDENTS DE DUES ENTITATS SOCIALS

* L’IEC homenatja la figura de Mercè Rodoreda

* La Secció Filològica de l’IEC publica en línia la Bibliografia de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC)

* El simposi Teresa Pàmies, política, memòria i literatura porta a l’IEC l’obra i la vida de l’escriptora de Balaguer

* L’IEC, amb les obres completes de Moll i Alcover

* Manel Esteller parla d’epigenètica i envelliment en el seu discurs de presentació com a membre numerari de l’IEC

* Joaquim Bruna parla sobre matemàtica industrial en el seu discurs de presentació com a membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC

* L’IEC acull la presentació del llibre Filosofia de la tecnologia, de Mario Bunge

* Exposició «La taula periòdica a l’IEC»

* L’IEC acull la conferència «La taula periòdica. Una història complexa i un futur incert»

* L’IEC debat sobre la vigència de les propostes pedagògiques d’Alexandre Galí

* Joan Vallès, membre de l’IEC, ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya com a acadèmic corresponent

* L’IEC reconeix a Franziska Knapp el seu llegat


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa