Número 222
desembre 2017

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Inauguració del curs acadèmic 2017-2018 de l’Institut d’Estudis Catalans

El 17 d’octubre va tenir lloc la inauguració del curs 2017-2018 a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, que va estar presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig. El parlament inaugural va ser a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, que va posar en relleu que «l’Equip de Govern actual inaugura, en el 111è aniversari de l’Institut, el període de quatre anys del seu mandat, il·lusionats per a poder menar a bon port les activitats que ens caracteritzen».

Després del discurs d’obertura, Pere J. Quetglas, membre de la Secció Filològica de l’IEC, va llegir la lliçó inaugural «La literatura furtiva». Seguidament, el president de l’IEC i el conseller de Cultura van fer entrega de les insígnies als membres numeraris que s’han incorporat a l’IEC durant el curs 2016-2017.

El parlament de cloenda va ser a càrrec de Lluís Puig, que va començar fent una reflexió sobre com devien pensar que seria ara l’IEC els que el van crear, fa més d’un segle, i hi va afegir que «en moments durs per al país, la tenacitat, el convenciment i l’amor per la llengua han fet superar les traves. I no hi renunciarem, som gent il·lusionada a la recerca del temps perdut».

A l’acte hi van assistir la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; el president de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, Josep Llupià; la representant de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, Àngels Calvo; el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro; el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Carles Duarte; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer Navarro; el rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig; el representant de la Universitat Jaume I, Andreu Casero; la representant de la Universitat de Barcelona, Mercè Puig; la presidenta del PEN, Carme Arenas; el director general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, Jordi Camí; el director general i la secretària general de la Casa Àsia, David Navarro i Montserrat Ribas, respectivament; els membres de l’Equip de Govern de l’Institut; els membres del Ple; els presidents de les seccions de l’IEC, i els presidents de les societats filials.
 

Discurs inaugural del curs 2017-2018 a càrrec del president de l'IEC, Joandomènec Ros.

Lliçó inaugural La literatura furtiva, a càrrec del Sr. Pere J Quetglas.

Podeu consultar la gravació de l'acte aquí.

Notícies

* Neologisme de l’any 2017

* Pere Puigdomènech, nou president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC

* L’Institut d’Estudis Catalans incorpora nous membres numeraris

* La Fundació Mercè Rodoreda estrena nou web

* L’IEC defensa la legítima propietat de les obres procedents de Sixena i el seu manteniment a Catalunya

* Inauguració del curs acadèmic 2017-2018 de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC commemora l’Onze de Setembre amb una jornada de portes obertes, visites guiades i un parlament de Carles Boix

* Carlos Alberto González, el Programa AMED de l’Agència Catalana de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i Granja Armengol, premiats pel CCNIEC

* L’IEC ret homenatge al geògraf Lluís Casassas en el 25è aniversari de la seva mort

* Societats filials de l’IEC renoven les juntes directives

* Homenatge al poeta mossèn Ramon Muntanyola, en el centenari del seu naixement

* Cicle de conferències: Els aliments

* Commemoració del Dia de la UNESCO 2017

* Ruta Pompeu Fabra

* Tercera Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa