Número 222
desembre 2017

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Pere Puigdomènech, nou president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC

L’investigador Pere Puigdomènech (Barcelona, 1948) va ser escollit president de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans el 6 de novembre. El nou Consell de Govern està format, a més, per Ramon Bartrons, catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la Universitat de Barcelona (UB), com a vicepresident; Joaquim Gosálbez, catedràtic del Departament de Biologia Animal de la UB, com a tresorer; Montse Aguadé, catedràtica de genètica a la UB, com a secretària, i Jordi Casanova, professor d’investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB) i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB), com a vocal. Pere Puigdomènech substitueix Francesc Gonzàlez i Sastre, que ha estat president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC des de l’any 2009.

Pere Puigdomènech és llicenciat en ciències físiques per la UB i doctor en ciències biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després d’una estada a Berlín, ingressà al CSIC l’any 1981. Ha treballat a l’IBMB, del qual fou director fins al 2002, i al Centre de Referència en Biotecnologia de la Generalitat de Catalunya. Fou director del Centre de Recerca en Agrigenòmica, un consorci públic format pel CSIC, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la UAB i la UB entre el 2003 i el 2013. Ha publicat articles científics i de divulgació en revistes internacionals i mitjans de comunicació, llibres i treballs de síntesi. És membre de l’Academia Europaea, de l’Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO), de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i membre estranger de l’Acadèmia d’Agricultura de França i de l’Acadèmia de Ciències d’Hongria. Ha estat president de la Societat Catalana de Biologia i del Comitè d’Ètica del CSIC. És membre del Grup Europeu d’Ètica de les Ciències i les Noves Tecnologies de la Comissió Europea, del Consell Científic del CNRS francès, del Grup de Treball d’Ètica i Ciència d’ALLEA i del Comitè Directiu de Biociències de l’EASAC. He rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (2000), el Premi Vicent Andrés i Estellés de Narrativa Científica (2006) i el Premio COSCE a la Difusión de la Ciencia (2013).

Notícies

* Neologisme de l’any 2017

* Pere Puigdomènech, nou president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC

* L’Institut d’Estudis Catalans incorpora nous membres numeraris

* La Fundació Mercè Rodoreda estrena nou web

* L’IEC defensa la legítima propietat de les obres procedents de Sixena i el seu manteniment a Catalunya

* Inauguració del curs acadèmic 2017-2018 de l’Institut d’Estudis Catalans

* L’IEC commemora l’Onze de Setembre amb una jornada de portes obertes, visites guiades i un parlament de Carles Boix

* Carlos Alberto González, el Programa AMED de l’Agència Catalana de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i Granja Armengol, premiats pel CCNIEC

* L’IEC ret homenatge al geògraf Lluís Casassas en el 25è aniversari de la seva mort

* Societats filials de l’IEC renoven les juntes directives

* Homenatge al poeta mossèn Ramon Muntanyola, en el centenari del seu naixement

* Cicle de conferències: Els aliments

* Commemoració del Dia de la UNESCO 2017

* Ruta Pompeu Fabra

* Tercera Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa