Número 211
juliol 2016

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Els oncòlegs Joan Massagué, Manel Esteller i Josep Baselga, guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya

Els investigadors Manel Esteller i Joan Massagué, membres de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, i Josep Baselga, director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York, són els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya, que atorga la Generalitat a «aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món».

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després d’anunciar els noms dels guardonats, va assenyalar que aquesta és la primera vegada que es concedeix el Premi Internacional Catalunya a tres persones catalanes, però va subratllar que «no se’ls concedeix per ser d’on són, sinó per la contribució rellevant que fan al món». «Des de Catalunya ens disposem a construir un país, incardinar-nos al món, i ho volem fer amb aquesta vocació de fer aportacions a la humanitat», va assenyalar.

Joan Massagué és director científic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. La seva tasca, crucial a l’hora d’entendre el càncer i la metàstasi, ha estat plasmada en un total de tres-cents vint-i-sis articles científics i distingida amb més de vint-i-cinc guardons. L’any passat va ser reconegut com a Highly Cited Researchers per Thomson Reuters.

Manel Esteller és director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL). És també professor de genètica de la Universitat de Barcelona, professor d’investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i ocupa el càrrec de president de la Societat d’Epigenètica, d’àmbit internacional.

Josep Baselga és director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. És un referent internacional en la recerca de nous tractaments contra el càncer, sobretot de mama, es dedica al desenvolupament de fàrmacs per al tractament de càncer de mama i l’estudi de les estratègies per a superar els mecanismes de resistència, i esdevé líder en el desenvolupament clínic de diversos agents nous.

Els investigadors rebran el Premi el proper 25 d’octubre, en un acte solemne que tindrà lloc al Palau de la Generalitat.

Notícies

* Mercè Rodoreda. Obra plàstica mostra una nova faceta del món més íntim i desconegut de l’escriptora

* Tres aspectes essencials de la música catalana al claustre de l’IEC

* La SCB celebra la primera Nit de la Biologia

* El Mediterrani, eix de cultura i coneixement, a la XLVIII Universitat Catalana d’Estiu

* Gramàtica i ortografia centren la segona trobada de L’Acadèmia Oberta amb els mitjans

* Els oncòlegs Joan Massagué, Manel Esteller i Josep Baselga, guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya

* L’obra Pere Abelard. Un humanista del segle XII de Nicolau d’Olwer, fins ara inèdita, es presenta a l’IEC

* L’ecòleg Josep Peñuelas guanya el Premi Ramon Margalef d’Ecologia

* Miquel Vilardell presenta a l’IEC el llibre Confessions d’un metge, amb què s’acomiada de quaranta-sis anys d’exercici de la medicina

* Manel Esteller, Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’or

* L’IEC insta el Govern a defensar amb tots els recursos a l’abast la legítima propietat de les obres procedents de Sixena

* Les granotes d’Aristòfanes, al pati de l’IEC


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa