Tauler

La Generalitat crea la Comissió de Commemoracions 2012

Dos alumnes de batxillerat catalans participaran en l’Olimpíada Internacional de Física i un altre en la Iberoamericana

Enllaços recomanats

La Generalitat crea la Comissió de Commemoracions 2012

La Comissió de Commemoracions, adscrita a la Secretaria General del Departament de la Presidència de la Generalitat, actua com a òrgan col·legiat que ha d’impulsar i coordinar la política commemorativa del Govern. Els objectius d’aquesta comissió, de la qual l’Institut d’Estudis Catalans forma part, són: recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l’organització política i institucional de Catalunya; recuperar, revisar i divulgar la tradició de la cultura política i del pensament polític catalans; projectar internacionalment les aportacions de l’experiència catalana de persistència històrica d’una nació, malgrat haver estat privada de les seves institucions; fer un balanç del procés de construcció nacional impulsat per la societat catalana i promoure el debat social a l’entorn dels projectes de futur per al nostre país, i establir, impulsar i coordinar les diverses iniciatives de commemoracions d’esdeveniments d’especial rellevància i de la figura, la trajectòria o l’obra de personalitats singulars, relacionades amb la història de Catalunya.

En l’enllaç següent es poden consultar les commemoracions aprovades pel Govern de la Generalitat per al 2012: Commemoracions 2012Dos alumnes de batxillerat catalans participaran en l’Olimpíada Internacional de Física i un altre en la Iberoamericana

Aitor Azemar, de l’IES Arnau Cadell (Sant Cugat del Vallès) i Francesc Xavier Gispert, del CCE Montessori-Palau (Llagostera), participaran, en representació de Catalunya, en la fase internacional de l’Olimpíada de Física que tindrà lloc a Tallin (Estònia), el mes de juliol. Marc Rodà, de l’Escola Pia de Terrassa, farà el mateix però en l’Olimpíada Iberoamericana, que se celebrarà a Granada el mes de setembre. Els tres alumnes formen part de la delegació catalana ―formada per vint estudiants― que va participar en la fase estatal de l’Olimpíada de Física, que es va celebrar a Bilbao el cap de setmana passat. Els representants de la delegació catalana van ser seleccionats en la fase catalana, que organitza la Societat Catalana de Física, filial de l’IEC, i que es va celebrar el mes de febrer.

L’Olimpíada de Física s’adreça als estudiants de l’últim curs de batxillerat de Catalunya i consisteix a resoldre diversos problemes de física. En la fase catalana van participar cent setze estudiants; d’aquests, vint van participar en la fase estatal, en la qual van participar cent quaranta joves d’arreu d’Espanya. El balanç de la fase estatal són tres medalles d’or, cinc de plata, vuit de bronze i dues mencions d’honor. Un dels guanyadors de la medalla d’or, Aitor Azemar ―que participarà en l’Olimpíada Internacional― és l’alumne que va obtenir la millor puntuació global en les proves (46,5 punts per sobre de 50) i el premi a la millor resolució d’un problema teòric.

L’any que ve, la fase espanyola de l’Olimpíada de Física se celebrarà a la Universitat de Lleida, rebrà el suport de la Paeria i la Societat Catalana de Física participarà en l’organització.

 
ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCATweb de l'IECweb de l'IEC
s