Número 190
setembre 2014

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Dues-centes cinquanta propostes de futur per al model territorial i urbanístic de Catalunya

La situació de crisi econòmica ha fet replantejar les estructures administratives que han governat el país d’ençà de la transició. Durant gairebé dos anys, dotze grups de diàleg i uns tres-cents experts de les diferents disciplines vinculades a l’ordenació del territori i l’urbanisme han reflexionat al voltant de temàtiques com ara el planejament urbanístic, la mobilitat, la participació ciutadana, el món rural, la forma urbana, el paisatge, el turisme i les polítiques de sòl i habitatge, amb l’objectiu de formular propostes de futur en relació amb el model territorial i urbanístic. Ho han fet en el marc del Fòrum 2012 Catalunya 21. Territori i urbanisme. Estat i alternatives, impulsat i coordinat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’IEC. El resultat són dues-centes cinquanta propostes, estructurades en cinc línies estratègiques, que conformen el Document d’alternatives en l’àmbit del territori i l’urbanisme.

El document es va presentar el passat 27 de setembre, a l’IEC, en un acte en què van intervenir Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat; Jaume de Puig, vicepresident de l’IEC, i Josep Maria Llop, president de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. A l’acte van assistir prop de setanta persones.

Amb la presentació del document, s’obre un període d’aportacions i valoracions ―que es poden fer arribar per correu electrònic a forum@scot.cat―, que es tancarà el 27 d’octubre. El resultat final es presentarà en el congrés Alternatives al territori i a l’urbanisme de Catalunya, que tindrà lloc a l’IEC, els dies 19 i 20 de desembre, i amb què es clourà el Fòrum 2012.

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* El català viu una involució sense precedents

* Conferències, taules rodones i jornades d’estudi recordaran la figura i l’obra de Miquel dels Sants Oliver a Barcelona i Palma

* Josep M. Terricabras: «la pàtria ens demana que adoptem un posat ferm per conquerir junts la llibertat perduda»

* Dues-centes cinquanta propostes de futur per al model territorial i urbanístic de Catalunya

* El lloc web de l’IEC, en el quart lloc dels webs de centres de recerca de l'Estat espanyol i entre els cent primers del món

* Un llibre rememora la Guerra de Successió a partir dels dietaris i les memòries personals de catalans de l’època

* Una sardana inèdita de Vicenç Bou s’estrena a l’IEC en el marc de Barcelona. Capital de la Sardana 2014

* Es presenta un nou volum del projecte Ager Tarraconensis sobre la vil·la dels Antigons

* Germà Colón, homenatjat a la Universitat Catalana d’Estiu

* L’IEC presenta la barítona i la tenora a la Festa del Joglar de Ceret

* El Ple de la Secció de Ciències i Tecnologia es reuneix a Osona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa