Número 190
setembre 2014

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es presenta un nou volum del projecte Ager Tarraconensis sobre la vil·la dels Antigons

La vil·la romana dels Antigons, a Reus, al costat de la Canonja, va ser una de les més riques de l’Ager Tarraconensis i, per aquest motiu, se li ha dedicat un volum monogràfic dins del projecte que estudia, d’una manera integral, el territori de l’antiga Tarraco. El llibre, Ager Tarraconensis 4. Els Antigons, una vil·la senyorial del Camp de Tarragona, s’ha publicat dins la col·lecció «Documenta» de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), en coedició amb l’Institut d’Estudis Catalans, i amb el suport de la Diputació de Tarragona i d’Abertis Autopistas, i va ser presentat el 28 de juliol al Museu de Reus Salvador Vilaseca.

Jaume Massó Carballido, arqueòleg de l’Institut Municipal de Museus de Reus, va ser l’encarregat de presentar el llibre, sobre el qual també van parlar els investigadors i editors del volum Marta Prevosti i Ramon Járrega. En la seva intervenció, Prevosti va explicar que l’estudi de les bases econòmiques de la vil·la és la part més important del llibre, perquè, tot i que el jaciment presenta elements de luxe (com el nimfeu i les escultures de marbre), «és quan s’estudia l’economia que es confirma la potència dels Antigons: produïa vi, era indústria terrissera, tenia un taller tèxtil extraordinari i una ramaderia que evidencia la gran extensió del fundus, de la finca».

A l’acte de presentació també van assistir Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Joaquim Sorio, regidor de cultura de l’Ajuntament de Reus; Albert Vallvé, vicepresident de la Diputació de Tarragona; Joan Gómez, director de l’ICAC; Antoni Gonzàlez Senmartí, delegat del rector per a relacions institucionals de la Universitat Rovira i Virgili, i Ricard Fornesa, director de projectes de la Fundació Abertis.
 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Notícies

* El català viu una involució sense precedents

* Conferències, taules rodones i jornades d’estudi recordaran la figura i l’obra de Miquel dels Sants Oliver a Barcelona i Palma

* Josep M. Terricabras: «la pàtria ens demana que adoptem un posat ferm per conquerir junts la llibertat perduda»

* Dues-centes cinquanta propostes de futur per al model territorial i urbanístic de Catalunya

* El lloc web de l’IEC, en el quart lloc dels webs de centres de recerca de l'Estat espanyol i entre els cent primers del món

* Un llibre rememora la Guerra de Successió a partir dels dietaris i les memòries personals de catalans de l’època

* Una sardana inèdita de Vicenç Bou s’estrena a l’IEC en el marc de Barcelona. Capital de la Sardana 2014

* Es presenta un nou volum del projecte Ager Tarraconensis sobre la vil·la dels Antigons

* Germà Colón, homenatjat a la Universitat Catalana d’Estiu

* L’IEC presenta la barítona i la tenora a la Festa del Joglar de Ceret

* El Ple de la Secció de Ciències i Tecnologia es reuneix a Osona


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa