TaulerEl Premi Prat de la Riba de l’IEC reconeixerà una obra dedicada a les ciències socials

Convocat el Premi Germà Colón d’Estudis Filològics

Curs d’estiu d’iniciació a la llengua i cultura occitana

Enllaços recomanats


 

El Premi Prat de la Riba de l’IEC reconeixerà una obra dedicada a les ciències socials

En la convocatòria del 2012, el Prat de la Riba de l’IEC premiarà l’obra d’un investigador/a de les terres catalanes dedicada a filosofia, dret, economia, geografia, demografia, pedagogia, psicologia, comunicació social, antropologia, sociologia o ciència política publicada durant els darrers cinc anys (del 2007 al 2011, inclusivament). L’obra ha de ser inèdita i redactada en català. La dotació del premi és de 6.000 € i el termini d’admissió de candidatures finalitza el 2 de desembre de 2011, a les 13 hores.

El Premi Prat de la Riba de l’IEC s’inclou dins el LXXXI Cartell de premis i de borses d’estudi. Premis Sant Jordi 2012 de l’Institut d’Estudis Catalans. En l’edició passada va ser per al treball Llengua i política en el pensament d’Antoni Rovira i Virgili, de l’investigador Jordi Ginebra Serrabou, una «aportació fonamental al coneixement del paper de Rovira i Virgili en el procés d’elaboració i planificació del català com a llengua nacional»

Les bases íntegres del premi es poden consultar al web de l’IEC. 

Convocat el Premi Germà Colón d’Estudis Filològics

La Fundació Germà Colón, amb seu a la Universitat Jaume I, ha convocat el I Premi Germà Colón d’Estudis Filològics, destinat a guardonar el millor treball inèdit relacionat amb la llengua, la literatura i la filologia en terres valencianoparlants, en totes les manifestacions des dels orígens fins al segle xix. Hi podran accedir els treballs redactats en català, amb una extensió mínima de 350.000 caràcters i una màxima de 500.000. A més, l’autor o autora s’haurà d’ajustar a les normes d’edició que figuren al web de la Fundació (http://www.fundacio colon.uji.es). El premi consistirà en la publicació de l’obra. El termini de presentació d’originals finalitzarà el 23 d’abril de 2012.

El premi es lliurarà durant la celebració d’un acte acadèmic, presidit pel rector i pel director del Patronat, en què es llegirà el veredicte i la persona guanyadora de la convocatòria intervindrà amb una exposició de les principals conclusions de la seva recerca.

La Fundació Germà Colón té per objectiu prioritari la promoció de totes les activitats relacionades amb la filologia romànica i pretén incentivar el coneixement i la recerca d’aquesta disciplina en els tots els àmbits.
Curs d’estiu d’iniciació a la llengua i cultura occitana

L’occità o llengua d’oc és llengua oficial a Catalunya segons l’article 6.5 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 i es parla al terç sud de l’Estat francès, a la Val d’Aran de Catalunya i a una franja alpina del Piemont d’Itàlia. El Cercle d'Agermanament Occitano Català (CAOC) ofereix la possibilitat de reprendre els estudis d’aquesta llengua amb el curs «Introducció a la llengua i cultura occitana», que se celebrarà el mes de juliol a Barcelona. Aquest nivell consisteix en una iniciació teòrica i pràctica a la llengua occitana, amb l’objectiu d’apropar l’alumne a aquesta llengua i fer-li possible un domini passiu de la llengua (comprensió oral i escrita en occità general) i un nivell elemental d’expressió oral i escrita. A més, permetrà que els alumnes s’endinsin en la rica i prestigiosa literatura trobadoresca i conèixer més de prop Occitània, les seves tradicions i la seva gent.

ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCATweb de l'IECweb de l'IEC
s