Tauler

L’IEC convoca els Premis Sant Jordi 2010

Enllaços recomanats

Convocatòries

L’IEC convoca els Premis Sant Jordi 2010

L’IEC lliurarà el 22 d’abril de 2010 els Premis Sant Jordi que integren el LXXIX Cartell de premis i borses d’estudi de l’Institut, i que s’atorguen a persones i a obres que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica. Dins la categoria de premis generals hi figuren els següents:

Premi R. Aramon i Serra
Convocat per única vegada amb motiu del centenari de la naixença de Ramon Aramon i Serra (8 de desembre de 1907), aquest guardó és ofert a investigadors de qualsevol país a la millor obra de recerca sobre filologia romànica, especialment catalana i occitana. La dotació del premi és de quinze mil euros i la data límit per a la presentació dels treballs és l’1 de desembre de 2010. En aquesta ocasió el premi es lliurarà l’abril de 2011.

Premi Prat de la Riba
Aquest premi, instituït l’any 1916, s’adjudica en cinc torns per a obres compreses en l’àmbit de treball de les cinc seccions de l’Institut: Secció Històrico-Arqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials. S’ofereix, en aquest torn, a una obra d’un investigador de les terres catalanes dedicada a ciències de la Terra, matemàtiques, física, química o tecnologia publicada durant els darrers cinc anys (del 2005 al 2009). La dotació és de sis mil euros, la data límit per presentar-s’hi és el proper 4 de desembre i el lliurament, el 22 d’abril de 2010.

Premi de Medi Ambient
El premi va ser instituït l’any 2000 per l’IEC i la Fundació Caixa Sabadell i s’adjudica en dos torns: a la qualitat ambiental i patrimoni natural, i als aspectes socioeconòmics del medi ambient, la planificació i ordenació del territori i l’educació ambiental. En aquest torn s’oferirà a un investigador o una institució de les terres de llengua catalana en reconeixement a la trajectòria d’estudi, investigació i difusió del coneixement en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb la qualitat ambiental i el patrimoni natural. La dotació del premi, que aporta la Fundació Caixa Sabadell, és de sis mil euros; la data límit per presentar-s’hi és el proper 4 de desembre i el lliurament, el 22 d’abril de 2010.

Premi Jaume Camp de Sociolingüística
El guardó fou instituït l’any 2001 per Òmnium Vallès Oriental, gràcies al patrocini de la senyora Ester Camp. Des del 2009 és convocat conjuntament per l’IEC i Òmnium Vallès Oriental i enguany es convoca per novena vegada. S’atorga al millor treball d’investigació sobre sociolingüística, sigui des d’una perspectiva sincrònica o històrica, teòrica o aplicada, demolingüística, lingüística o etnogràfica, referida a qualsevol àmbit geogràfic dels Països Catalans. La dotació del premi, que aporta Ester Camp, és de sis mil euros; la data límit per presentar-s’hi és el proper 4 de desembre i el lliurament es farà en el marc de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.

ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT


CONVOCATÒRIES


L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, una plaça d’analista informàtic/a.

Més informació