Número 168
setembre - octubre 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Joan Martí i Castell rep la Medalla de la Universitat Rovira i Virgili

Joan Martí i Castell, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i primer rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va rebre el 12 de setembre la Medalla de la corporació —màxima distinció de la institució— en reconeixement «a la seva tasca com a rector; per la seva aportació a la creació i consolidació de la institució dinàmica, lliure, democràtica, competitiva internacionalment i de gran impacte social i econòmic que avui és la URV de Tarragona».

El lliurament de la Medalla es va fer durant la inauguració del curs 2012-2013 de la URV, que va ser la celebració central del vintè aniversari de la Universitat. L’acte va ser copresidit pel rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i hi va assistir el president de l’IEC, Salvador Giner.

El membre corresponent Jorge Rabassa, nomenat membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències de l’Argentina

Jorge Rabassa (La Plata, Argentina, 1948), membre corresponent de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, ha estat nomenat membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències de l’Argentina en reconeixement a la seva feina en l’àmbit de la geologia del Quaternari i Geomorfologia. L’Acadèmia va ser fundada el 1869 i, entre els seus membres, hi ha Charles Darwin, Otto Nordenskjold i Francisco P. Moreno. Rabassa és llicenciat en geologia i doctor en ciències naturals en la branca de geologia per la Facultat de Ciències Naturals i Museu de la Universitat Nacional de la Plata (Argentina) i és investigador a la Fundació Bariloche, postdoctoral Fullbright Fellowship i Senior Research Associate a la State University de Nova York.

Joan Josep Guinovart, membre de la Secció de Ciències Biològiques, elegit president de la Unió Internacional de Bioquímica i de Biologia Molecular

Joan Josep Guinovart, membre de la Secció de Ciències Biològiques, ha estat nomenat president electe de la Unió Internacional de Bioquímica i de Biologia Molecular (IUBMB). Fundada el 1955 als Països Baixos, agrupa biòlegs i bioquímics moleculars de setanta-set països diferents i té com a objectiu fomentar la recerca i l’aprenentatge en aquest camp arreu del món. Guinovart prendrà el relleu de Greg Petsko l’any 2015, quan aquest finalitzi el mandat.

Guinovart és doctor en farmàcia i llicenciat en ciències químiques a la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat professor de bioquímica a la Facultat de Farmàcia de la UB i professor, catedràtic i vicedegà de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va dirigir el Parc Científic de Barcelona i va fundar l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, del qual és director actualment. Ha rebut els premis Leandre Cervera (1979 i 1985), August Pi i Sunyer (1983) i Prat de la Riba (2009) de l’IEC, entre altres.

Notícies

* L'IEC celebra l'Onze de Setembre amb un acte acadèmic

* L’Institut d’Estudis Catalans inaugura el curs 2012-2013

* La taula rodona Antoni M. Alcover, vida, obra i influència obre la commemoració de l’Any Alcover de l’IEC

* L’IEC recupera la tradició musical de les antigues acadèmies de Barcelona amb el cicle Música al claustre

* S’obre a la comunitat científica el debat públic dels documents de treball dels Reports de la recerca a Catalunya

* Professionals d’àmbits diversos reflexionen a l’IEC sobre el nou batxillerat

* Joaquim M. Puyal parla sobre llengua i esport en el lliurament del Premi Internacional Joan Solà

* L’IEC se suma a la celebració del Dia Internacional de la Traducció

* Joan Martí i Castell rep la Medalla de la Universitat Rovira i Virgili

* El membre corresponent Jorge Rabassa, nomenat membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències de l’Argentina

* Joan Josep Guinovart, membre de la Secció de Ciències Biològiques, elegit president de la Unió Internacional de Bioquímica i de Biologia Molecular


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal