Número 204
desembre 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Revista Catalana de Musicologia VIII
Societat Catalana de Musicologia

 

El darrer número de la Revista Catalana de Musicologia, editada anualment per la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC, inclou set articles diferents. Daniel Codina, de l’Abadia de Montserrat, obre la revista amb una semblança del pare Gregori M. Estrada, monjo i músic, que va morir el 18 de març de 2015. Es tracta d’un «homenatge personal», escriu Codina, «a qui ha estat durant anys el meu mestre i el monjo admirat per la seva tenacitat, capacitat de treball i per la seva discreció».

El segon article, de Joan Cuscó, tracta de l’ofici de músic popular i de la consideració social del músic en la societat. Josep M. Gregori signa el tercer article, en què presenta el projecte IFMuC (Inventaris dels Fons Musicals de Catalunya) i el nou web de patrimoni musical que s’ha creat. Ascensión Mazuela-Anguita és l’autora d’un altre text que fa una aproximació a la vida musical del monestir de monges de Santa Maria de Jonqueres, fundat al segle XII. El següent article, d’Andrea Puentes, descriu detalladament el manuscrit M 782/10 de la Biblioteca de Catalunya, un quadern de composició musical del segle XVII. Aurèlia Pessarodona dedica un article a la tonadilla a Barcelona al voltant del 1780. I Anna Maria Anglada tanca aquest número amb una aproximació al context musical de la confraria del Roser de Vilanova de Palafolls (segles XVIII-XIX).

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

Es pot aprendre a fer fenomenologia? - Lester Embree
 
 
IV Seminari de Correcció de Textos. Eines en línia de l’IEC per a la traducció i la correcció de textos - Brauli Montoya, Josep M. Mestres i Sílvia López (cur.)
 
 
Revista Catalana de Musicologia VIII - Societat Catalana de Musicologia
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa