Número 204
desembre 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es pot aprendre a fer fenomenologia?
Lester Embree

La Societat Catalana de Filosofia, filial de l’IEC, ha publicat la versió catalana d’aquesta obra de Lester Embree, professor de la Universitat de l’Atlàntic de Florida, que ha estat a cura de Josep Montserrat i Carles Serra. En aquest llibre, Embree planteja com cal exercitar la fenomenologia mitjançant el que anomena anàlisi reflexiva. «La fenomenologia no tracta d’interpretació de textos sinó que més aviat és observació reflexiva, anàlisi i descripció eidètica dels fenòmens», explica el mateix autor en la introducció de llibre.

Embree contraposa l’anàlisi reflexiva a l’erudició i planteja exercitar la investigació a partir «d’escrits d’unes tres mil paraules que no haurien d’esmentar cap autoritat, referència a la literatura existent, notes a peu de pàgina o citacions, però haurien d’incloure la clarificació de la terminologia clau i exemples ben triats».

En aquesta obra, que té un caràcter de llibre de text, l’autor presenta i desenvolupa deu anàlisis reflexives, «amb l’esperança que el seu estudi incitarà l’estudiant a l’observació reflexiva de les coses en si mateixes i fins i tot a l’intent de verificar descripcions o corregir-les o ampliar-les fenomenològicament». Segons l’autor, per mitjà d’aquests esforços, un individu pot millorar les seves habilitats de reflexió.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

Es pot aprendre a fer fenomenologia? - Lester Embree
 
 
IV Seminari de Correcció de Textos. Eines en línia de l’IEC per a la traducció i la correcció de textos - Brauli Montoya, Josep M. Mestres i Sílvia López (cur.)
 
 
Revista Catalana de Musicologia VIII - Societat Catalana de Musicologia
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa