Número 204
desembre 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

IV Seminari de Correcció de Textos. Eines en línia de l’IEC per a la traducció i la correcció de textos
Brauli Montoya, Josep M. Mestres i Sílvia López (cur.)

 

Aquesta publicació recull el discurs inaugural i les ponències presentades en el IV Seminari de Correcció de Textos, titulat «Eines en línia de l’IEC per a la traducció o la correcció de textos», el qual va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans el 3 de juliol de 2014. L’objecte del Seminari va ser presentar les eines i els recursos que l’Institut posa a disposició dels professionals de la llengua i de tota la societat per mitjà d’Internet, amb la voluntat d’agilitar i facilitar el treball dels usuaris i amb la garantia de qualitat lingüística i de rigor científic pel que fa a les fons i als continguts que difonen.

La primera intervenció, a càrrec de Salvador Alegret i Joana Torres, va mostrar les diverses interfícies del portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia), com ara la biblioteca en línia d’obres terminològiques (BiblioCiT) i la recerca transversal de termes (CercaCiT). En la segona intervenció, Pau Vidal, en substitució de Màrius Serra, i Santi Muxach van presentar els recursos que la Secció Filològica posa a l’abast del públic per mitjà de la seva pàgina web. En l’última ponència, Josep M. Mestres i Sílvia López, van presentar Critèria, el nou espai web de correcció de l’IEC, que recull les orientacions i les propostes de correcció de l’IEC recopilades des de l’any 1992 amb la finalitat de resoldre les qüestions tipogràfiques i alguns dubtes lingüístics relacionats, sobretot, amb aspectes ortogràfics i onomàstics que no s’han fixat fins ara en el corpus normatiu.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

Es pot aprendre a fer fenomenologia? - Lester Embree
 
 
IV Seminari de Correcció de Textos. Eines en línia de l’IEC per a la traducció i la correcció de textos - Brauli Montoya, Josep M. Mestres i Sílvia López (cur.)
 
 
Revista Catalana de Musicologia VIII - Societat Catalana de Musicologia
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa