Número 169
novembre 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Contributions to Science
Institut d'Estudis Catalans

 

Institut d’Estudis Catalans, 2012

Aquest nou número de Contributions to Science s’obre amb un article de Juan Carlos Castilla, de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile, guardonat amb el Premi Margalef 2011. L’article, titulat «Conservation and social-ecological systems in the 21st century of the Anthropocene era», revisa alguns enfocaments històrics de la conservació i explora dues opcions per a fer front a la conservació de la natura a l’Antropocè, i parteix de la sostenibilitat ecològica i social i la conservació dels recursos marins a llarg termini a Xile com a exemple d’un enfocament modern i comprensiu de conservació.

D’aquest número també destaca l’article de Joandomènec Ros, ecòleg i vicepresident de l’IEC, sobre Rachel Carson, en complir-se, aquest any, el cinquantè aniversari de la publicació de Primavera silenciosa, així com les ponències del Dia de la Terra 2011 a l’IEC, que van ser a càrrec de Tomàs Molina, Emma Suriñach, Rafel Simó i Raymond S. Bradley, i dos articles sobre els premis Nobel del 2011.

Finalment, s’hi inclou un article sobre recerca en etnobotànica i medicina tradicional valenciana, un altre sobre el Museu Blau, una anàlisi antropològica del cas del tequila a càrrec de José M. Murià i, finalment, un article de Francesc Asensi Botet, membre de l’IEC, sobre les expedicions per a la vacunació contra la verola de Xavier de Balmis i Josep Salvany durant el segle XIX.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Contributions to Science - Institut d'Estudis Catalans
 
 
Arrels germāniques de la matemātica contemporānia - Pilar Bayer, Jordi Guārdia i Artur Travesa
 
 
Catalan Historical Review - Albert Balcells (ed.)
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa