Número 244
febrer 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC, present en l’acte d’homenatge a Joan Antoni Solans

El passat 3 de febrer va tenir lloc al Teatre Poliorama de Barcelona la sessió en memòria de l’arquitecte i urbanista català Joan Antoni Solans i Huguet. 

La benvinguda va ser a càrrec de Joan Jofre i Torroella, president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Després van intervenir Alícia Casals i Gelpí, presidenta de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Jaume Miranda i Canals, membre de la mateixa Secció de l’IEC.

Després d’un fragment d’una entrevista a Joan Antoni Solans, feta l’any 2012 per l’Institut Cartogràfic de Catalunya dins la sèrie «L’ambició de la mesura», va ser el torn de Josep Maria Carreras i Quilis, director de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que va parlar sobre el pla general metropolità en els segles XX i XXI.

Joan Roca i Albert, director del Museu d’Història de Barcelona, va fer la ponència «El trienni predemocràtic (1977-1980)»; Agustí Serra Monté, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va fer la intervenció «Els vint anys de maduresa. 1980-2000»; Juli Esteban Noguera, arquitecte urbanista del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, va fer el discurs titulat «D’abans del PGM a després de la DGU», i Oriol Nel·lo i Colom, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, va parlar sobre «La nova cultura en el territori».

La cloenda va anar a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC; Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Josep Muntañola, president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

L’acte va ser organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Museu d’Història de Barcelona i l’IEC.

Notícies

* Es posa en marxa CATCAR, un projecte de cooperació transfronterera (POCTEFA) que posarà a l’abast de tothom la història de la Catalunya carolíngia a través de la tecnologia

* Massimo Livi Bacci: «En els pròxims anys, Europa tindrà una gran necessitat d’immigrants»

* L’IEC recorda la «valentia, el coratge i la lleialtat» d’Aina Moll, un any després de la seva mort

* L’Institut d’Estudis Catalans participa en l’Any Carner

* L’IEC, present en l’acte d’homenatge a Joan Antoni Solans

* Xavier Turon, sobre biodiversitat marina: «Estem davant la sisena extinció i l’estem causant nosaltres»

* Joan Egea i Fernàndez reflexiona sobre temes jurídics en el seu discurs de presentació com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC

* L’IEC homenatja l’historiador i polític Ramon d’Abadal, en el cinquantenari de la seva mort

* Joandomènec Ros imparteix una conferència sobre Déu i el medi ambient a la Facultat de Filosofia de la UB

* Linguapax defensa que l’escola és un instrument fonamental per a la revitalització lingüística

* L’IEC, present a la Plaça del Llibre d’Alacant

* Es presenta a l’IEC el llibre Ensenya’m la llengua, sobre vocabulari i llenguatge popular relacionat amb la salut

* La Societat Catalana d’Economia ret homenatge a Francesc Moragas, fundador de La Caixa

* L’emergència climàtica centra la setena edició del Congrés d’Energia de Catalunya

* L’IEC acull una exposició sobre dones i física


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa