Número 200
juliol 2015

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

«Dinamismes de coneixement i esperances d’alliberament», lema de la Universitat Catalana d’Estiu d’enguany

Del 16 al 23 d’agost, el Liceu Renouvier de Prada (Conflent) acollirà la quaranta-setena edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que, com cada any, presenta un programa ampli de cursos, jornades i activitats en què col·laboren professors de gairebé totes les universitats dels Països Catalans. Joandomènec Ros, rector de la Universitat i president de la Fundació UCE, va reconèixer, en la presentació del programa que es va fer el 22 de juny a l’IEC, que la proximitat de les eleccions previstes per al 27 de setembre fa que «la UCE tingui enguany encara més transcendència política». D’aquí el lema «Dinamismes de coneixement i esperances d’alliberament», que combina l’activitat acadèmica i la reflexió política.

L’elaboració de la futura Constitució catalana, les oportunitats econòmiques del nou Estat català, les relacions dels territoris dels Països Catalans al llarg de la història o els tres-cents anys de la caiguda de Mallorca són alguns dels eixos d’aquesta edició de la UCE, que també inclourà cursos sobre medi natural i salut, les tecnologies basades en la llum o les grans obres de la literatura catalana, entre d’altres. Enguany també està programat un acte en memòria d’Ovidi Montllor, un dedicat a Joaquim Molas i la jornada commemorativa dels cent cinquanta anys del naixement d’Enric Morera.

Del 18 al 21 d'agost se celebraran les Jornades de l’Institut d’Estudis Catalans, que enguany es titulen «L’IEC, acadèmia nacional de Catalunya i dels Països Catalans», i el 22 d'agost hi haurà la XXX Jornada d’Agricultura a Prada, organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’Institut, que aquest any estarà dedicada al sòl agrari i la seva problemàtica.

Notícies

* Cal millorar l’ús social del català

* La història del vitrall català i l’aportació de les recerques dels últims anys s’analitzen en una jornada acadèmica a l’IEC

* «Dinamismes de coneixement i esperances d’alliberament», lema de la Universitat Catalana d’Estiu d’enguany

* L’IEC i el Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà signen un conveni de cooperació

* El TERMCAT celebra els trenta anys

* La Secció Filològica inicia el projecte d’elaboració d’una gramàtica essencial

* Ha mort Leandre Villaronga, fundador i president (1979-1995) de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics, filial de l’IEC

* Textos de poetes mallorquins i catalans per cloure el cicle estival de concerts Música al claustre

* Un simposi fa balanç de quatre decennis sense Franco

* La Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea commemora l’Any Internacional de la Llum a Lisboa

* Es constitueix l’associació Bioinformatics Barcelona (BIB)


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa