Número 200
juliol 2015

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC i el Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà signen un conveni de cooperació

El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i la presidenta del Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà, Martina Camiade, han signat avui, dilluns 13 de juliol, un conveni de cooperació que té per objectiu consolidar les col·laboracions anteriors i desenvolupar el suport als estudis catalans de la Universitat de Perpinyà. El Consorci dels Estudis Catalans és constituït per un grup d’associacions nord-catalanes amb seu a la Casa dels Països Catalans i per persones que es dediquen a l’ensenyament, encapçalades pels estudis catalans de la Universitat de Perpinyà. A l’acte també ha assistit el delegat de l’IEC a Perpinyà, Joan Becat.

En el marc del conveni de col·laboració entre les dues entitats, l’IEC potenciarà el suport a la revista bilingüe catalanofrancesa RECERC, que publica el Consorci; es durà a terme l’organització de seminaris relacionats amb els estudis catalans de la Universitat de Perpinyà, es promocionaran trobades literàries transfrontereres i es presentaran exposicions de l’IEC a la Casa dels Països Catalans.

La delegació de l’IEC a Perpinyà, amb seu a la Casa dels Països Catalans, té per objectiu promoure i desenvolupar l’estudi de la llengua catalana i la recerca dins l’espai català, així com difondre-la a l’Estat francès i dins els països francòfons; elaborar i divulgar les reflexions i les propostes sobre la utilització del català dins l’ensenyament i dins la societat d’aquesta àrea territorial, i promoure i realitzar estudis sobre el català septentrional o rossellonès.
 

Notícies

* Cal millorar l’ús social del català

* La història del vitrall català i l’aportació de les recerques dels últims anys s’analitzen en una jornada acadèmica a l’IEC

* «Dinamismes de coneixement i esperances d’alliberament», lema de la Universitat Catalana d’Estiu d’enguany

* L’IEC i el Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà signen un conveni de cooperació

* El TERMCAT celebra els trenta anys

* La Secció Filològica inicia el projecte d’elaboració d’una gramàtica essencial

* Ha mort Leandre Villaronga, fundador i president (1979-1995) de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics, filial de l’IEC

* Textos de poetes mallorquins i catalans per cloure el cicle estival de concerts Música al claustre

* Un simposi fa balanç de quatre decennis sense Franco

* La Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea commemora l’Any Internacional de la Llum a Lisboa

* Es constitueix l’associació Bioinformatics Barcelona (BIB)


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa