Número 183
gener 2014

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es presenta el llibre Ouranós-Gaia. L’espai a Grècia III: anomenar l’espai

Com percebien i designaven els grecs el seu espai? Aquesta és la qüestió que aborda el llibre Ouranós-Gaia. L’espai a Grècia III: anomenar l’espai, editat per l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, que va ser presentat el 15 de gener a la seu de l’IEC. L’obra recull les aportacions del III Col·loqui Internacional sobre la Concepció de l’Espai a Grècia Cel i Terra: anomenar l’espai a Grècia, celebrat el 2010, i és el tercer volum sobre la concepció de l’espai a Grècia editat pel projecte de recerca L’espai segons el veien i el pensaven els grecs.

El llibre tracta, des dels estudis actuals del món antic, la manera com els grecs percebien, delimitaven, organitzaven i designaven el seu espai, i posa l’èmfasi en l’ús de les paraules i dels noms que filòsofs, legisladors, dramaturgs, astrònoms, escriptors, pintors i habitants de les ciutats han fet per organitzar el paisatge, el territori i el món i fer-los intel·ligibles.

El llibre va ser presentat per Jaume Pòrtulas, de la Universitat de Barcelona, i per Joan Martí, de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Secció Filològica de l’IEC. En l’acte, presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, hi van participar també els editors del llibre: Montserrat Jufresa, Montserrat Reig, Jesús Carruesco, Gemma Fortea, Roger Miralles i Isabel Rodà.
 

Notícies

* Més formació humanística

* Es presenta el portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia)

* Una exposició al Palau Robert reivindica el llegat científic del matemàtic català Ferran Sunyer i Balaguer

* Una exposició mostra a l’Ajuntament de Tremp els primers textos escrits en català

* Un grup de músics visiten l’Institut per conèixer la barítona i la tenora de l’IEC

* L’IEC convoca els ajuts Mario Sàlvia i Ferret per a promoure la recerca en biomedicina i estil de vida

* L’IEC se suma al comunicat de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana pel tancament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià

* La Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica organitza un cicle sobre la història dels parcs naturals a Espanya

* Es presenta el llibre Ouranós-Gaia. L’espai a Grècia III: anomenar l’espai

* La ciència, protagonista de dos cicles els mesos de gener i febrer a València


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa