Número 246
abril 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Els premis de la Societat Catalana de Biologia reconeixeran els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

Cada any la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), organitza la Nit de la Biologia, una celebració dels avenços assolits durant l’any en curs pels professionals i estudiosos de les ciències biològiques dels territoris de parla catalana. Ho fa entregant els premis de la SCB a diverses categories, que són un mirall de l’activitat de recerca i divulgació en biologia que es duu a terme a casa nostra.

Enguany, coincidint amb el cinquè aniversari de la Nit de la Biologia, s’inaugura el Premi SCB Start-Up, que reconeix la millor empresa emergent del sector biotecnològic o de ciències biològiques que estigui en fase de desenvolupament d’un producte o servei i que hagi estat fundada a Catalunya o en regions de parla catalana en els darrers cinc anys.

Com ja és tradició, s’entregarà el Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera, que ret homenatge a un dels presidents de la SCB i que s’atorga al professional que hagi contribuït d’una manera més significativa al progrés o la difusió de les ciències de la vida. Per la seva banda, el Premi SCB Article Científic i el Premi SCB Divulgació reconeixen la millor publicació científica i la millor obra de divulgació de l’àmbit de les ciències biològiques publicades durant el 2019. La formació de nou talent investigador està reconeguda també mitjançant dos guardons: el Premi SCB Jove Investigador/a, que s’atorga a la millor tesi doctoral d’un autor/a de, com a màxim, trenta-cinc anys en el moment de dipositar la tesi, i el Premi SCB Treball de Recerca de Batxillerat, que destaca el millor treball d’aquestes característiques desenvolupat en un centre d’educació secundària dels territoris de parla catalana durant el curs actual.

Els candidats es poden presentar als premis a través dels formularis disponibles al web de la SCB fins al 23 d’abril, a les 15 h. Cal destacar que les candidatures als premis Trajectòria Professional Leandre Cervera i Treball de Recerca de Batxillerat no poden ser presentades pels mateixos investigadors, sinó que han de ser proposades per una institució científica i pel tutor/a del treball, respectivament. Les bases completes dels premis es poden consultar al web de la SCB.

L’acte de la 5a Nit de la Biologia està previst per al dia 8 de juliol a l’Institut d’Estudis Catalans, tot i que el calendari es pot veure condicionat per l’evolució de l’epidèmia de la COVID-19. Hi són convidats els socis, la comunitat científica i la societat en general.

La 5a Nit de la Biologia es va consolidant, any rere any, com un acte de referència en el món de les ciències biològiques del nostre país, amb la porta oberta a tothom. En les edicions passades ha aplegat un nombre important de científics de diverses disciplines, estudiants, divulgadors científics i diverses personalitats compromeses amb l’àmbit de la biologia que comparteixen un espai de celebració i coneixença en un entorn privilegiat.

Per a més informació premeu aquí. 

Notícies

* L’Institut d’Estudis Catalans en temps de pandèmia

* Sant Jordi a casa, però llegint

* La Fundació Mercè Rodoreda acosta la lectura a les llars, biblioteques i centres escolars

* L’IEC participa en l’informe europeu Un sistema alimentari sostenible per a la UE

* La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC, impulsa un projecte ciutadà per tal que persones afectades per coronavirus ingressades en un centre sanitari puguin estar acompanyades telemàticament

* L’IEC lamenta la mort de Jocelyn N. Hillgarth, membre corresponent de la Secció Històrico-Arqueològica

* L’IEC lamenta la mort de la filòloga Núria Aramon i Stein, vinculada a l’Institut durant molts anys

* Oberta la convocatòria del Premi Ferran Sunyer i Balaguer (2021)

* La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, convoca el I Premi Miquel Biada i Bunyol

* Els premis de la Societat Catalana de Biologia reconeixeran els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’exposició «Científiques catalanes 2.0», en línia

* Ja es pot consultar en línia el Petit atles lingüístic del domini català

* Rodoreda a Benet i Jornet: «I Aloma és alguna cosa més que una pura instintiva»

* L’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC, participa en la hackató paneuropea contra el coronavirus #EUvsVirus

* Un món més silenciós en temps de confinament


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa