Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitats

El Centre d'Art Romànic Català de l'IEC presenta Les esglésies romàniques de la vall de Cardós

La presentació de l'obra de l'ARCAT va omplir la sala de l'ajuntament de Ribera de Cardós
Foto: ARCAT

El Centre d'Art Romànic Català (ARCAT) de l'IEC va presentar, el 8 de setembre passat, l'obra Les esglésies romàniques de la vall de Cardós, a l'ajuntament de Ribera de Cardós. L'acte va ser introduït pel regidor de Cultura del municipi de la vall de Cardós, Eulogio López Ootero, i per Pepe Quero Brechal, en representació del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

A continuació, un dels autors del llibre, el membre de l'IEC Joan Ferran Cabestany, va glossar l'obra, comentant-ne cadascun dels edificis estudiats i les característiques que té, i en va subratllar les aportacions inèdites del Centre d'Art Romànic Català (ARCAT).

 

Oriol Bohigas inaugura el curs acadèmic de la Societat Catalana de Física de l'IEC

Oriol Bohigas, en el transcurs de la conferència a la Sala Prat de la Riba de l'IEC
Foto: Montse Catalan

Oriol Bohigas, membre del Laboratori de Física Teòrica i Models Estadístics de la Universitat de París-Sud va pronunciar, el 15 d'octubre passat, la conferència «Caos quàntic: del nucli atòmic a la funció zeta de Tiemann». L'acte, organitzat per la Societat Catalana de Física (SCF) de l'IEC, es va celebrar a la Sala Prat de la Riba de l'Institut i va ser la sessió inaugural del curs 2007-2008 de la SCF.

 

La Societat Catalana de Matemàtiques organitza la quarta Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques

La jornada va aplegar un nombrós públic a la seu de l'IEC a Barcelona
Foto: Montse Catalan

La Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l'IEC, va organitzar, el 29 de setembre passat, la quarta Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques, que, sota el títol «Per què hem d'ensenyar matemàtiques», va debatre les diferents perspectives de les intencions que hi ha darrere el currículum d'aquesta matèria en les diferents etapes educatives. Les diverses ponències i taules rodones es van presentar a la Sala Prat de la Riba de l'IEC.

 

Joan Trullén inaugura el curs acadèmic de la Societat Catalana d'Economia de l'IEC

Joan Trullén, secretari general d'Indústria del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i Pere Puig, president de la Societat Catalana d'Economia de l'IEC
Foto: Montse Catalan

Joan Trullén, secretari general d'Indústria del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, va inaugurar el curs acadèmic 2007-2008 de la Societat Catalana d'Economia, filial de l'IEC. Trullén va pronunciar la conferència «La política industrial en el centre mateix de l'estratègia de R+D+i», a la Sala Prat de la Riba de l'IEC, el 25 de setembre passat.