Número 178
juliol-agost 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

La Fundació Estrella Casas lliura el seu fons a l’Institut

El 22 de juliol passat, la Fundació Estrella Casas va donar a l’IEC el seu fons, que consisteix en documentació diversa de la professora, entre la qual hi ha, per exemple, didàctiques de museus del país i d’Europa; fitxes de cada època i estil de totes les etapes històriques analitzades des de l’estudi de l’art, la cultura i el pensament; propostes d’intervenció de l’Escola de Pares del Betània-Patmos; apunts personals i materials de premsa, i suplements periòdics de la Guerra Civil. El fons s’integra a l’Arxiu de l’IEC i estarà a disposició dels investigadors i del públic.

Estrella Casas i Costa (1929-1998), vocacionalment interessada per l’ensenyament i, en concret, per la història, va estudiar aquesta carrera a la Universitat de Barcelona. El 1959 es va incorporar a l’Escola Betània-Patmos, on va desenvolupar tota la seva tasca docent, principalment en el camp de la història i de l’art. En els últims anys de la seva vida va ser la responsable del Departament de Ciències Socials i durant uns quants anys, juntament amb el seu marit i una altra parella de professors, va dirigir l’Escola de Pares del centre. També, durant uns deu anys, va ser professora d’història de COU al Col·legi de Sant Ignasi, de Sarrià. Va treballar molt activament amb un grup de treball sobre l’ensenyament de la història, que durant una sèrie d’anys va funcionar en el Col·legi de Llicenciats i que estava preocupat principalment pel paper de la premsa a l’escola i pel llenguatge polític, entre altres temes.

Notícies

* AGROFÒRUM, un impuls per al sector agroalimentari i el món rural català

* El cicle Música al claustre encara la recta final amb el concert del 19 de setembre

* La Universitat Catalana d’Estiu presenta un programa d’alt nivell acadèmic i de debat nacional

* La Societat Catalana de Sociolingüística alerta la comunitat internacional de l’ofensiva política contra l’ús del català

* Una jornada commemora el vuitè centenari de la batalla de Muret

* La Xarxa Vives d’Universitats ret homenatge a Joan Veny

* El claustre de l’IEC és l’escenari de la lectura dramatitzada d’El somni, de Bernat Metge

* L’Aula Carles Riba celebra un simposi internacional sobre la tragèdia

* La Fundació Estrella Casas lliura el seu fons a l’Institut


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal