Número 230
setembre 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Catalan Historical Review, núm. 11

 

Com en els números anteriors, la revista continua oferint balanços sobre temes que han atret l’atenció d’un nombre important d’investigadors i que pertanyen a aspectes i èpoques molt diversos del passat.

En aquest nou volum, Gabriel Pons escriu sobre el coneixement i les interpretacions que l’arqueologia ha fet fins avui de la cultura talaiòtica de les illes Balears. Antonio Ferrando presenta una aproximació al resultat de la recerca dels estudiosos de la literatura sobre la narrativa catalana del final de l’edat mitjana. Patrici Pojada dedica un capítol a les comunicacions i la divisió a la frontera septentrional de Catalunya entre els segles XIX i XX. Santiago Izquierdo se centra en el paper que han tingut els ateneus a Catalunya durant els darrers dos segles en la divulgació i el debat culturals. I Mariona Seguranyes mostra els referents catalans i empordanesos de Salvador Dalí.

També s’hi inclou la nota necrològica de Gabriel Llompart, així com les semblances de Rafael Cornudella, Josep Maria Gregori, Josep Maria Nolla i Roser Salicrú, nous membres de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques


Tractats i negociacions diplomàtiques de Catalunya i de la Corona catalanoaragonesa a l'edat mitjana -
 
 
Escrits dispersos d’història - Hilari Raguer
 
 
Catalan Historical Review, núm. 11 -
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa