Número 230
setembre 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Tractats i negociacions diplomàtiques de Catalunya i de la Corona catalanoaragonesa a l'edat mitjana


L’any 2009 es va publicar el volum I.1 de Tractats i negociacions diplomàtiques de Catalunya i de la Corona catalanoaragonesa a l’edat mitjana, dins del projecte de recerca de llarga durada de l’Institut d’Estudis Catalans, dirigit per M. Teresa Ferrer i Mallol, titulat Corpus documental de les relacions internacionals de Catalunya i de la Corona d’Aragó. Aquell primer volum estava dedicat als tractats i negociacions diplomàtiques amb Occitània, França i els estats italians des de 1067 fins a la mort del rei Pere el Catòlic en 1213.
 
Ara aquest volum I.2 estudia la unió dinàstica del Principat de Catalunya amb el regne d’Aragó i analitza tant la política ibèrica del comtat de Barcelona i després de la Corona d’Aragó com les relacions amb l’Àndalus des del segle XI fins a 1213. 
 
Obra editada sota la direcció de M. Teresa Ferrer i Mallol i Manuel Riu i Riu. Estudis de Maria Teresa Ferrer i Mallol, Nikolas Jaspert, Manuel Riu i Riu i Carles Vela Aulesa. Corpus documental a cura de Carles Vela Aulesa amb la col·laboració de Pere Benito Monclús, Rafael Ginebra i Molins, Teresa Huguet-Termes, Roberto Pili i Pilar Sendra i Beltran. Aquesta publicació correspon al número CVI de la col·lecció “Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica”. 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques


Tractats i negociacions diplomàtiques de Catalunya i de la Corona catalanoaragonesa a l'edat mitjana -
 
 
Escrits dispersos d’història - Hilari Raguer
 
 
Catalan Historical Review, núm. 11 -
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa