Número 229
juliol-agost 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Hisṭria de la matemàtica: Grècia IIa
Josep Pla i Carrera

 

 

Aquest és el primer dels dos volums dedicats als Elements d’Euclides dins la història de la matemàtica a Grècia, una obra de Josep Pla i Carrera publicada per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

Tal com explica l’autor en la introducció del llibre, «els Elements d’Euclides constitueixen un pont entre la matemàtica anterior al segle III aC i la d’aquest segle. És impossible explicar i entendre la matemàtica grega de després d’ell sense tenir-los presents i conèixer-ne el contingut específic, la metodologia, el que s’hi aconsegueix i el que fan possible».

L’objectiu és que l’obra pugui ser llegida per matemàtics de professió, però també per estudiosos de la filosofia de ciència i per professors de matemàtiques de tots els nivells. Per això, s’ha fet una adaptació acurada però entenedora dels Elements. «L’obra inclou alguns fragments d’una gran riquesa si es volen estudiar com a textos clàssics de matemàtiques, clars, entenedors i rics, tant en el contingut com en la tècnica deductiva, que és, en definitiva, la manera de fer de la matemàtica», clou l’autor.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Treballs de Sociolingüística Catalana - Llengua i poder
 
 
Arxiu de Textos Catalans Antics -
 
 

 

Hisṭria de la matemàtica: Grècia IIa - Josep Pla i Carrera
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa