Número 229
juliol-agost 2018
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Arxiu de Textos Catalans Antics

 

L’Arxiu de textos catalans antics és una publicació anual de l’Institut d’Estudis Catalans i la Facultat de Teologia de Catalunya destinada a l’edició, l’estudi i la informació de textos catalans anteriors al segle XIX, escrits en qualsevol llengua (en català, en llatí, en hebreu, etc.) i de qualsevol tipus (literaris, filosòfics, teològics, jurídics, mèdics, etc.). Cada volum, d’una mitjana de mil pàgines, conté «articles», «notes i documents» i una «secció bibliogràfica».

En el volum que ara s’ha publicat, el número 31, hi ha quatre articles: «Catàleg dels manuscrits de la Biblioteca Diocesana del Seminari de Girona» i «Quinze documents del segle X, setze del segle XI i tres del segle XII desconeguts, regestats al pergamí 446 de l’Arxiu Capitular de Girona, relatius a Viladasens», de Jaume de Puig; «Els manuscrits lul·lians medievals de la Biblioteca Ambrosiana de Milà», de Josep Perarnau, i «Un altre testimoni purissimer català (de l’Escola lul·lista?) del segle XV», de Joan Requesens.

A més, s’hi inclouen les «Notes sobre l’Institut d’Estudis Catalans, Ramon Llull i el Lul·lisme (1907-2015)», de Jaume de Puig; el document «Els àngels tenen corns? Notes filològiques sobre l’edició de la Confessió de Barcelona», d’Alexander Fidora, i les «Actes de la visita Sede vacante del canonge Rafael Gomis als oficialats de Tremp, Balaguer, Agramunt, Guissona, Sanaüja, Ponts i Oliana redactades per mossèn Josep Calassanç», de Joan Florensa i Aniol Noguera.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Treballs de Sociolingüística Catalana - Llengua i poder
 
 
Arxiu de Textos Catalans Antics -
 
 

 

Història de la matemàtica: Grècia IIa - Josep Pla i Carrera
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa