Número 212
setembre 2016
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Ramon Llull: savi, educador i reformador
Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana

 

El nou número de la revista semestral Educació i Història. Revista d’Història de l’Educació, se centra en la figura de Ramon Llull amb motiu de la celebració de l’Any Llull. Un dels grans objectius del monogràfic, tal com explica en el text de presentació del llibre Pere Fullana, del Grup d’Estudis d’Història de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, és «recuperar la relació entre educació i Ramon Llull, però també entre Llull i l’evolució de la Universitat, com a institució acadèmica, casal del debat científic i centre de pensament».

Per mitjà de set articles a càrrec dels principals lul·listes de les Illes Balears, l’obra estudia la influència lul·liana des del segle XIII fins a l’actualitat i amb el fet educatiu com a rerefons. Ramon Llull: savi, educador i reformador posa de manifest com l’intel·lectual mallorquí, en paraules de Fullana, «ha generat debats, ha originat escoles de pensament, ha influït decisivament sobre individus i escoles en indrets diversos, molts dels quals de primeríssim nivell en l’àmbit de la formació acadèmica».

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Les libèl·lules de Catalunya - Oxygastra, Grup d’Estudi dels Odonats de Catalunya – Institució Catalana d’Història Natural, 2016
 
 
Ramon Llull: savi, educador i reformador - Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa