Número 197
abril 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Martí l'Humŕ: el darrer rei de la dinastia de Barcelona (1396-1410), l'Interregne i el Compromís de Casp
M. Teresa Ferrer i Mallol (ed.)

 

«Martí l’Humà no fou un rei transcendental per a la nostra història com Jaume I, però aconseguí tornar a lligar Sicília a la Corona catalanoaragonesa a través del matrimoni del seu fill Martí amb la reina Maria de Sicília, que reinstaurà a l’illa després d’una absència de prop de deu anys. Endegà també l’expedició de Sardenya, que, malgrat la seva mort i la del seu fill Martí el Jove, permeté, deu anys després, el domini total de l’illa». Així s’inicia el primer capítol del llibre, signat per M. Teresa Ferrer i Mallol, dedicat al darrer rei de la dinastia barcelonina, amb el qual es va obrir el congrés celebrat l’any 2010, a l’Institut d’Estudis Catalans, per a commemorar els sis-cents anys de la mort del rei Martí l’Humà.

Aquest llibre recull les actes d’aquell congrés internacional, organitzat per la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, que durant cinc dies va aplegar diversos experts que van analitzar la vida i els temps en què va viure el qui va ser rei d’Aragó, de València, de Mallorca i de Sardenya; comte de Barcelona, de Rosselló i Cerdanya, de Sicília i d’Empúries, i duc de Montblanc. L’obra s’estructura en diferents blocs temàtics: el govern dels regnes; el patrimoni reial, la fiscalitat i l’endeutament; la consolidació del poder a la Mediterrània central; la política internacional; la societat i l’economia; la cultura i l’art; la família del rei Martí, i l’interregne i el Compromís de Casp.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Martí l'Humŕ: el darrer rei de la dinastia de Barcelona (1396-1410), l'Interregne i el Compromís de Casp - M. Teresa Ferrer i Mallol (ed.)
 
 
La Mancomunitat de Catalunya (1914). Simposi del Centenari - Albert Balcells (ed)
 
 
L'home de la campana. Biografia novel·lada de Carl F. Gauss - Joan Girbau
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa