Número 192
novembre 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Contributions to Science
Vol.9 Núm. 2

 

Aquest nou número de Contributions to Science s’obre amb un article de Ricard Guerrero, catedràtic de microbiologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de l’IEC, i de Mercedes Berlanga, professora del Departament de Microbiologia i Parasitologia de la UB. L’article està dedicat als tapissos microbians, que han estat considerats com a ecosistemes primerencs, probablement els més primitius. Concretament, l’article se centra en els del delta de l’Ebre i els de la Camarga.

D’aquest número també destaca l’article sobre el Carhus Plus+, el sistema de classificació de revistes científiques de l’àmbit de les ciències socials i les humanitats, escrit per Lluís Rovira i Laura Serrate-Casado; el dedicat al portal de revistes científiques Lantindex, de Carmen Chica, i l’article que tracta de la revista Ibérica (1913-2004) i l’Observatori de l’Ebre, de Maria Genescà-Sitjes. També hi ha dos articles dedicats al projecte de digitalització de la primera i la segona èpoques de la revista Ciència.

Contributions to Science és la revista de la Secció de Ciències Biològiques i la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, la qual, tal com afirma Joandomènec Ros, president de l’IEC, en el pròleg d’aquest número, té per objectiu principal difondre el resultat de la investigació científica feta a Catalunya i als Països Catalans, així com la dels científics dels territoris catalans que treballen en altres parts del món. La revista intenta ser un vehicle important de difusió de la ciència i la cultura catalanes arreu del món.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Contributions to Science - Vol.9 Núm. 2
 
 
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica - Vol. 6
 
 
Catalan Social Sciences Review - Núm. 4
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa