Número 189
juliol 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient
Joandomènec Ros

 

 

Per què cal seguir reflexionant sobre el medi ambient?, es planteja Joandomènec Ros, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans, en aquest llibre, publicat per Pagès Editors. El mateix autor respon que no s’ha dit tot el que cal sobre el medi ambient; la crisi econòmica no tan sols amaga els problemes, sinó que ens vol fer creure que els maldecaps econòmics del món són més importants que els ambientals, la qual cosa, diu, no és certa. Per a Ros, tot i que la societat és més conscient de la problemàtica ambiental, els missatges mediàtics són cada cop més banals, les protestes ecologistes i conservacionistes més toves, i la política ambiental de les administracions més possibilista i menys valenta.

Per a l’autor, la situació tan dolenta del medi ambient exigeix el rigor de la ciència ecològica i l’abrandament de l’ecologisme, i creu que cal denunciar, a les aules i aprofitant tots els mitjans possibles, els disbarats que «la nostra espècie està fent amb l’entorn i intentar cercar-hi solucions». «Els problemes del medi ambient els causem tots i cadascun dels humans, de manera que la solució, si n’hi ha, ha de venir també de nosaltres», afirma Ros.

I d’aquí l’objectiu d’aquest llibre: explicar els temes ambientals d’una manera planera, posar-los a l’abast d’un públic ampli no expert, però amb uns coneixements bàsics de cultura general. El lligam entre la vida i el planeta («que Lovelock ha anat destil•lant en la teoria de Gaia»), la biodiversitat, la contaminació, el canvi climàtic, l’aigua, l’energia i la sostenibilitat són les grans qüestions que s’analitzen i sobre les quals es reflexiona en aquesta obra.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Terminàlia - Societat Catalana de Terminologia
 
 

 

Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient - Joandomènec Ros
 
 
Educació i Història. Revista d’Història de l’Educació. Núm. 23. Gener - Juny 2014 - Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa