Número 189
juliol 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletÝ  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

TerminÓlia
Societat Catalana de Terminologia

 

Aquest número de la revista de la Societat Catalana de Terminologia (SCATERM) presenta tres articles: un sobre terminologia del mesurament quantitatiu i qualitatiu dins els laboratoris clínics, de Xavier Fuentes i Àngels Egea; un altre de Besharat Fathi sobre les necessitats lexicogràfiques dels especialistes, i un tercer article de María Teresa Ortego i Purificación Fernández sobre la terminologia inclosa en diccionaris electrònics bilingües anglès-espanyol.

El monogràfic d’aquest número està dedicat al món de la recerca i el desenvolupament de les energies, i ha tingut la col·laboració de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC. Inclou una entrevista a Antoni Lloret i Orriols, prestigiós físic que ha treballat en projectes, teòrics i aplicats, relacionats amb l’energia; un article sobre els diferents tipus d’energia i terminologia associada, a càrrec de Josep Amat i Alícia Casals, i una relació dels recursos terminològics disponibles en llengua catalana sobre energies en general o tipus d’energia en particular. L’«Espai de trobada» conté un article de presentació del portal CiT (Terminologia de Ciències i Tecnologia) de l’IEC, a càrrec de Joana Torres, Mireia Trias i Salvador Alegret.

Tal com s’informa en l’editorial d’aquest número, des de fa uns quants mesos, Google Acadèmic buida regularment els continguts de Terminàlia des de l’Hemeroteca de l’Institut d’Estudis Catalans o des del portal de revistes RACO, cosa que n’afavoreix la difusió i l’impacte.
 

 

 

Piula aquesta notÝcia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
TerminÓlia - Societat Catalana de Terminologia
 
 

 

MÚs de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient - JoandomŔnec Ros
 
 
Educaciˇ i Hist˛ria. Revista dĺHist˛ria de lĺEducaciˇ. N˙m. 23. Gener - Juny 2014 - Societat dĺHist˛ria de lĺEducaciˇ dels Pa´sos de Llengua Catalana
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa