Número 186
abril 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

En recordança d’Enric Lluch
Treballs de la Societat Catalana de Geografia Núm. 76

 

Aquest número de la revista està dedicat a recordar la figura del geògraf Enric Lluch, que va morir el 4 de desembre de 2012. La recordança d’Enric Lluch s’inicia amb la reproducció d’una conferència pronunciada per ell mateix el 9 de juny de 1994, titulada «Els pobles iugoslaus». El següent article és de Pau Alegre i Nadal, que parla de l’Enric Lluch professor de geografia i editor. «L’espai en l’obra d’Ernest Lluch» és el títol del text signat per Josep M. Carreras, que exposa la presència dels aspectes territorials en l’obra dels primers vint anys d’Ernest Lluch, a causa «en part de l’estreta relació que va tenir amb el seu germà, el geògraf Enric Lluch, reconegut com a sembrador d’inquietuds i promotor de recerques en relació amb el territori».

La revista també reprodueix la conferència que Oriol Nel•lo va pronunciar el 4 de juny de 2013 en l’acte d’homenatge a Enric Lluch celebrat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, titulada «Quatre lliçons d’Enric Lluch». El darrer text és de Pilar Riera, Ricard Pié i Jesús Burgueño i tracta sobre el paper d’Enric Lluch en el debat sobre l’organització i l’ordenació territorial de Catalunya. El text també reprodueix la conferència pronunciada en l’acte d’homenatge celebrat a l’IEC.

Com és habitual, a més d’aquest monogràfic, aquest número de Treballs de la Societat Catalana de Geografia també recull altres articles, conferències, notes i cròniques de diferents autors.

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Educació Química EduQ Núm. 15 -
 
 
Fonètica i fonologia experimentals del català. Vocals i consonants - Daniel Recasens i Vives
 
 
En recordança d’Enric Lluch - Treballs de la Societat Catalana de Geografia Núm. 76
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa