Número 185
març 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

TECA. Tecnologia i Cičncia dels Aliments
Associació Catalana de Cičncies dels Aliments

 

Els radicals lliures i els efectes que tenen sobre les estructures biomoleculars i sobre la salut de l’individu és el tema monogràfic del darrer volum de la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, que publica l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA). Ramon Segura, catedràtic emèrit de Fisiologia de la Universitat de Barcelona, presenta de forma planera la naturalesa i les característiques principals de les espècies reactives d’oxigen, de manera particular dels anomenats radicals lliures, i dels efectes beneficiosos i indesitjables que tenen en diversos processos i sistemes corporals. A més, fa una valoració dels efectes de tota una sèrie de substàncies, algunes de caire nutricional, i de sistemes enzimàtics corporals dissenyats per a limitar la producció de radicals lliures oxigenats i, si escau, destruir-los al més aviat possible.

Aquest número també inclou l’article «Les noves actituds dels consumidors: una visió integral de la producció ecològica», de Víctor Falguera, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries; de Núria Aliguer, d’Alter Software, SL, i de Mercè Falguera, del Consell Català de Producció Integrada.

TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments es publica semestralment amb la voluntat de donar servei a tots els professionals relacionats amb el món de l’alimentació. L’objectiu de la revista és presentar els darrers avenços en tecnologia, ciència, recerca, equipaments, docència, processos, etc., i servir d’eina de comunicació entre tots els professionals per a augmentar el nivell de coneixements i aconseguir situar-se a l’avantguarda dels esdeveniments relacionats amb l’alimentació.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
TECA. Tecnologia i Cičncia dels Aliments - Associació Catalana de Cičncies dels Aliments
 
 
Arnaldi de Villanova Opera Theologica Omnia (AVOThO) - Josep Perarnau (cur.)
 
 
Les malalties del segle XXI - Jordi Barquinero i Jaume Reventós (ed.)
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa