Número 183
gener 2014
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu
Miquel-Àngel Sànchez (cur.)

 

Societat Catalana de Terminologia (SCATERM)

Aquest volum número 4 de la col·lecció «Memòries de la Societat Catalana de Terminologia» recull diferents treballs dels darrers seminaris i jornades organitzats per la SCATERM. Concretament, aplega material del VI Seminari (2011) («Terminologia de les ciències de la vida: criteris i recursos»), del VII Seminari (2012) («La nomenclatura química de la IUPAC en català») i de l’XI Jornada (2013) («La terminologia en el món educatiu: didàctica, recursos i estratègies»).

Després de la Presentació de Jaume Martí, president de la SCATERM, Mercè Durfort dedica un article als problemes terminològics de la biologia cel·lular, M. Antònia Julià escriu sobre els criteris terminològics en ciències de la vida i de la salut i Ricard Roca presenta els recursos terminològics en línia de les ciències de la vida. Pel que fa a la nomenclatura de química, el llibre recull els articles de Salvador Alegret sobre l’adaptació dels llibres de la IUPAC al català, el d’Àngel Messeguer sobre nomenclatura de química orgànica, el d’Òscar Aznar sobre nomenclatura de química analítica i el treball de Josep M. Mestres sobre les edicions del manual de referència Magnituds, unitats i símbols en química física. I, pel que fa a l’àmbit educatiu, Montserrat Serra presenta un treball sobre els recursos terminològics per al món educatiu, Eva Cabrera tracta de les eines que hi ha per al treball de la terminologia a l’aula i Rosa Estopà dedica un article als recursos per a treballar el lèxic especialitzat a l’escola.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu - Miquel-Àngel Sànchez (cur.)
 
 
Costums sobre termenals, camins i aigües. Oficina d’Estudis Jurídics. Mancomunitat de Catalunya - Jesús Burgueño (cur.)
 
 
Inversió tectònica i evolució estructural de la Cordillera Oriental meridional (Valles Calchaquíes, NW de l’Argentina) - Núria Carrera
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa