Número 175
maig 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Teresa Llàcer. La descoberta expressionista del món
Joan Martí i Castell

 

Diputació de Tarragona. Museu d’Art Modern. Col·lecció «Tamarit».
Viena edicions, 2012

Joan Martí i Castell, membre de la Secció Filològica de l’IEC, signa aquest llibre editat dins de la col·lecció «Tamarit», que té la voluntat de descobrir i divulgar els autors i el patrimoni creatiu vinculats a Tarragona. En aquest cas, l’obra, que es va presentar a l’Institut el 16 d’abril, està dedicada a la pintora Teresa Llàcer (Mont-roig del Camp, 1932).

El llibre, a bastament il·ustrat amb els quadres de l’autora, aprofundeix en la personalitat, la visió de l’art i les influències de Llàcer, i també se centra en les seves obres, que, segons Martí i Castell, «comparteixen l’expressionisme en la forma i el color, una certa (de)formació dels contorns i del cromatisme».

Segons Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, «a partir de l’obra de Teresa Llàcer els pobles de Tarragona, Mont-roig o Cambrils, els conreus o la flora dels camps i la petjada de les persones passen a ser protagonistes del món de l’art i a enriquir-lo amb tremp i personalitat». Per a Martí i Castell, l’art de Teresa Llàcer «s’acara amb el que té de secret i elemental el món que ens envolta: les persones, els objectes, els animals, la natura». I és que «el seu món és petit, reduït, però que li basta, perquè és, a la fi, el que l’acompanya; és com dir que el seu món és el món sencer».

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Excursions naturalistes per la Garrotxa - Mike Lockwood
 
 
Paul Vidal de La Blache: geografia general i regional. L’obra a Annales de Géographie (1891-1919) - Pau Alegre i Nadal (cur.)
 
 
Teresa Llàcer. La descoberta expressionista del món - Joan Martí i Castell
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa