Número 175
maig 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Excursions naturalistes per la Garrotxa
Mike Lockwood

 

Delegació de la Institució Catalana d’Història Natural a la Garrotxa, 2012

El llibre proposa un conjunt d’excursions per la vall del Fluvià, l’Alta Garrotxa, la serralada Transversal i el Cabrerès, la cubeta d’Olot i la zona volcànica i els altiplans de la Barroca; s’hi inclouen tant rutes clàssiques —com el camí ral del Grau o el Puigsacalm— com d’altres menys conegudes —com és el cas de Sant Miquel del Mont. El llibre està il·lustrat amb fotografies i inclou les traduccions del text a l’espanyol, al francès i a l’anglès.

Excursions naturalistes per la Garrotxa posa èmfasi en els principals ambients naturals de la comarca ―alzinars mediterranis i muntanyencs, rouredes submediterrànies de roure martinenc, boscos mixtos humits amb roure pènol, matollars i landes, brolles, prats secs i humits, rocams i tarteres― i permet entendre com es distribueixen a la Garrotxa. També s’hi fa referència als valors culturals i històrics de la comarca.

En les propostes d’itinerari s’inclouen, a més, aspectes logístics, tals com la durada de les excursions, l’esforç que requereixen, l’època en què es recomana fer-los i les precaucions que cal prendre, així com els punts de partida, els mapes, les rutes alternatives, els serveis bàsics i les possibilitats d’accés en transport públic.
 

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Excursions naturalistes per la Garrotxa - Mike Lockwood
 
 
Paul Vidal de La Blache: geografia general i regional. L’obra a Annales de Géographie (1891-1919) - Pau Alegre i Nadal (cur.)
 
 
Teresa Llàcer. La descoberta expressionista del món - Joan Martí i Castell
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa